17. dubna 2014 • 13:13

Jágr zatím zůstává v zámoří, kouč Růžička na něj bude čekat

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by jeho Rytíři měli ještě šanci v baráži bojovat do posledního dechu o udržení, byl by přímo u toho v Kladně. Jaromír Jágr plánoval, že se do Česka vrátí hned poté, co Devils skončí sezona. Situace se ovšem změnila, mateřský klub hokejové ikony už nemá o co hrát. Většinový majitel tedy ještě zůstává v zámoří a zvažuje, co dál. Nejen s Kladnem, ale i s tím, jestli startovat na šampionátu. „Zatím nevím, co bude. Dejte mi ještě pár dní,“ řekl krátce pro iSport.cz.



Hlavou se mu honí spousta myšlenek. Především dumá nad tím, jaké kroky provést se sestupujícím Kladnem. „Pochopitelně na to myslím,“ přiznal. Víc to ale nechtěl komentovat. Potřebuje chvilku času, aby si utřídil myšlenky. Větší rozhovor tedy zatím odmítl.

Kouč Vladimír Růžička věří, že s nejlepším hokejistou československé historie bude moct počítat i na vrcholný turnaj v Bělorusku. „Věřím, že se domluvíme,“ řekl trenér po včerejším vítězství národního týmu 6:2 proti Norsku. Nijak speciálně na něj ale tlačit nehodlá. To by ani nemělo cenu...

„Nechávám to na něm, kdy se bude chtít připojit, přizpůsobíme se tomu, co mu bude vyhovovat. Potřebuje si teď chvilku odpočinout, pak si začne určitě sám v klidu trénovat,“ dodal Růžička, jenž měl Jágra v týmu při obou vítězstvích na světových šampionátech (v letech 2005 i 2010). Dá se předpokládat, že pokud Jágr na účast na mistrovství v Bělorusku kývne, i v dalších dnech se bude sám připravovat v New Jersey.

K reprezentaci by se připojil až těsně před turnajem. „Není potřeba, aby před mistrovstvím něco odehrál. Ale uvidíme, co mu bude vyhovovat,“ reagoval trenér, jenž s Jágrem prožil ještě na ledě zlatý úspěch na olympiádě v Naganu.

Jágr zároveň řeší i svou budoucnost. Dá se očekávat, že zůstane v Devils, v tomto duchu svoje přání vyslovil nejen on, ale i Lou Lamoriello, generální manažer New Jersey. Agent Petr Svoboda už jednal s dlouholetým bossem klubu. „Jsem přesvědčený, že to dobře dopadne," řekl někdejší obránce v nedávném rozhovoru pro deník Sport.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud