Pavel Bárta
30. prosince 2013 • 21:36

Pokazili jsme si to sami, káli se po porážce s Němci čeští junioři

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Pád v nejméně vhodnou dobu. Česká dvacítka prohrála na šampionátu v Malmö s Německem a jen vítězství v závěrečné bitvě skupiny proti Slovensku ji může posunout do play off. Jinak hrozí, že bude hrát o záchranu. „Je to zklamání, ale můžeme si za to sami. Nevlítli jsme do zápasu jako předtím proti Kanadě, soupeř byl v první třetině všude první, měl všechny puky. Ale neřekl bych, že jsme měli hlavy v oblacích. Před zápasem jsme si toho řekli dost,“ líčil obránce Petr Šidlík.



Sám najezdil kilometry, s přibývajícím časem pálil od modré, kdykoli se na ní dostal k puku. Všechno marné, tuhý německý val se ani jednou prostřelit nepodařilo. Houžavnatý soupeř se ubránil. „Zbytečně jsme si nahrávali, málo stříleli, chtěli si to dávat do prázdné. Hlavně v té první třetině. Pak se jejich gólman dostal do laufu a bylo těžké ho překonat. Ke konci měl neskutečné zákroky, ale hlavně ten začátek jsme nechytili. Místo, abychom si pomohli ve středním pásmu a dali si to nakrátko, nahrávali jsme přes celé hřiště. Zbytečně jsme hledali těžké varianty,“ popisoval kapitán týmu.

Pozápasový rozhovor s Pastrňákem.
Video se připravuje ...

Hodně zkroušený byl Radek Faksa. Na mistrovství světa uválčí už potřetí a tentokrát naposledy. Hned na začátku duelu s Němci se dostal do dvou šancí, dřel do úmoru, ale všechno bylo marné. „Sami jsme si to pokazili. Neproměnili jsme šance, byli hodně vylučovaní, z toho jsme dostali třetí gól. Já osobně jsem se dostal do nějakých příležitostí, a taky jsem neproměnil. Beru to na svoje triko. Je to velké zklamání,“ povídal.

Až dosud se všechny zápasy s Německem odehrávali v režii jednoho týmu. Výběry bývalého Československa ani Česka s tímto soupeřem ještě neprohrály. Až ve 13. vzájemný duel dvacítka nezvládla. „Možná jsme si mysleli, že to půjde samo. Ale takhle to nelze hrát proti žádnému soupeři! Pro nás je to velký pád na zem, velmi rychle se musíme vzpamatovat,“ zdůraznil Faksa.

Podle Šidlíka byl zlomový třetí německý gól z 38. minuty. „Přišlo mi, že jsme úplně přestali hrát, bruslit, byli jsme takoví odevzdaní. Tenhle zápas byl hlavně ke konci náročnější psychicky, než fyzicky.  Ale jako jsme nechali za sebou výhru s Kanadou, musíme zapomenout na porážku s Německem. Česká nás ještě jeden zápas. Nemůžeme spoléhat na nic, od začátku až do konce musíme makat, uvidíme, jaký to přinese výsledek,“ přidal se Šidlík.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 12. • 13:35
Česko U20
Česko U20
0:3
ONLINE
30. prosince
13:35
Německo U20
Německo U20
Góly

Domácí:

Hosté: 14:24. F. Tiffels, 35:24. Kahun, 37:51. F. Tiffels

Sestavy

Domácí: Langhamer (Dolejš) – Knot, Šidlík, Marcel, Košťálek, Šulák, Němeček – Pastrňák, Simon, Procházka – Kämpf, Vrána, Kaše – Faksa, Tomeček, Volek – Sedláček, Zacha, Machač – Zdráhal.

Hosté: Cüpper (Reich) – Bender, Tiffels D., Möser, Saeftel, Botzenhardt, Wagner, Noske – Tuomie, Tiffels F., Kahun – Laub, Eisenschmid, Ziegler – Neugebauer, Kammerer, Filin – Klopper.

Rozhodčí

Tobias Björk (SWE), Steve Papp (CAN) – Kenji Kosaka (JPN), Henrik Pihlblad (SWE)

Stadion

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud