Zdeněk Janda
7. května 2014 • 16:20

Vítejte! Jágra a spol. v Minsku pohostily krásné hostesky vánočkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Běloruská mise, pokud možno za zlatem, začíná! Čeští hokejisté v půl druhé odpoledne místního času přistáli na letišti v Minsku, v dějišti šampionátu. Za velkého zájmu místních médií hráči nasedli do autobusu a vyrazili do hotelu v centru města. Tam tým v čele s hvězdným Jaromírem Jágrem přivítaly hostesky v tradičních krojích a s vánočkou na podnose. „Zatím všechno šlape, je to dobrý,“ pousmál se kouč Vladimír Růžička.



Když se česká výprava objevila v příletové hale, největší zájem byl pochopitelně o hvězdu s číslem 68. Jágr dlouho působil v KHL, takže si skvělé jméno udělal nejenom v Rusku, ale i v Bělorusku. Proto i tady je mimořádně populární… Kamkoliv se hnul, ihned ho pronásledovaly televizní štáby.

„Džegr, hlavně nechoď vedle mě. Jdi radši jinam,“ smál se na něj útočník Roman Červenka, když se chystal vystoupit z autobusu před hotelem. Jágr rozdal několik krátkých rozhovorů, potom se šel stejně jako ostatní ubytovat. Večer čeká mužstvo první trénink v hale Čižovka, v níž národní tým odehraje všechny zápasy ve skupině.

Let z Ruzyně trval hodinu a půl, během něj hokejisté většinou četli noviny nebo poslouchali muziku. Ještě před odletem se zdálo, že někdo z hráčů nebo členů realizačního týmu zapomněl odbavit některé ze svých zavazadel, ale všechno dobře dopadlo. „Poplach je odvolaný,“ zahlásil manažer týmu Martin Loukota. A mohlo se letět.

Trenérské trio Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček po většinu vášnivě debatovalo, všichni tři si něco malovali na papír. Dokola rozebírali hokej, co jiného… Vzájemně řešili nejrůznější taktické varianty.

Jágr potvrdil pověst „spáče.“ Než se stroj odlepil ze země, už to „zalomil“ a dřímal. A ještě než nastoupil, letoun si natočil na mobil. Stejně jako fotografa Sportu, který ho cestou ke schůdkům fotil. Zdá se, že legenda opět bude během šampionátu zásobovat svoje fanoušky na Facebooku.

Čeští hokejisté po příchodu do hotelu v Minsku, kde budou trávit chvíle během světového šampionátu
Čeští hokejisté po příchodu do hotelu v Minsku, kde budou trávit chvíle během světového šampionátu

„No jasně. Postupně tam představím všechny hráče týmu. A začnu těmi v modrých dresech. Takže tebou!“ pousmál se cestou autobusem do hotelu na parťáka Červenku, který se zatím dává do kupy po zdravotních patáliích, a včera tedy trénoval v páté pětce mezi náhradníky. A na sobě měl, stejně jako šetřící se Jágr, modrý dres…

Hráči jeli do hotelu téměř 45 minut, ale jinak všechno odsýpalo. Pořadatelé si dávali záležet, aby nebyly žádné prostoje. A opravdu zatím všechno klape skvěle. Ve městě je šampionát cítit, všude jsou obří plakáty a poutače. Organizátoři měli vychytaný každý detail, aby se český národní tým nikde nezasekl.

„Dokonce mají otevřená všechna okénka!“ zahlásil překvapeně obránce Ondřej Němec, když viděl, kolik celníků, kontrolujících pasy, je v pohotovosti. „Když jsme tady hráli v sezoně, byla otevřená jedna přepážka,“ dodal zadák z pražského Lva.

Večer bude mužstvo poprvé společně v Minsku trénovat, kouč Růžička už chce sestavit formace tak, jak by měly nastoupit v pátečním zápase se Slovenskem. „Jak to bude? To uvidíte až večer na ledě,“ nechtěl nic prozradit.

Česká reprezentace přistála v Minsku, Jágr řešil taktiku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud