15. dubna 2015 • 11:40

Reprezentaci posílí útočník Erat z Arizony, připojí se v úterý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Martin Erat z Arizony je dalším hráčem z NHL, který posílí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Třiatřicetiletý účastník olympijských her ve Vancouveru a v Soči se k týmu se připojí v úterý na srazu ve Znojmě.



"Mluvili jsme spolu a dohodli jsme se, že přijede do Znojma," řekl trenér Vladimír Růžička po dnešním tréninku národního týmu ve Velkých Popovicích.

Erat je pátou posilou z NHL, která se zapojí do přípravy na šampionát. Již dříve potvrdili svůj příjezd útočníci Jaromír Jágr, Jakub Voráček, Tomáš Hertl a obránce Michal Jordán. Třiačtyřicetiletý Jágr se chystá s týmem trénovat, jeho start na MS stoprocentně jistý není, i když Růžička s ním počítá.

Ve hře je stále účast obránce Jana Hejdy z Colorada, který má ale problémy s ramenem. "Jsme domluveni, že si zavoláme. Jasno by mělo být dnes večer," uvedl reprezentační kouč.

V úterý padla možnost startu Davida Krejčího, jenž v Bostonu neprošel výstupní lékařskou prohlídkou. Vedení Bruins mu nařídilo, aby doléčil poraněné koleno. "Je to velká škoda. Těšili jsme se na něj, ale nedá se nic dělat. Byl dlouho zraněný," řekl Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud