4. května 2016 • 04:50

Tyhle sledujte! PĚT českých opor pro světový šampionát v Rusku

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
  • Na mistrovství světa v Rusku se najdou v českém výběru velmi zajímavá jména.Na mistrovství světa v Rusku se najdou v českém výběru velmi zajímavá jména.FOTO: Koláž iSport

    Jaromíra Jágra či Jakuba Voráčka byste letos v národním týmu hledali marně. Oba hvězdní hráči už mají po sezoně. Přesto na šampionátu v Rusku nastoupí v reprezentačních barvách řada velmi zajímavých jmen. Server iSport.cz pro vás připravil pět atraktivních českých person, které na mistrovství světa nebudou chybět.

  • David Pastrňák (útočník)

    David PastrňákFoto Michal Beránek (Sport)

    Je mu stále pouze devatenáct let, přesto by měl na turnaji patřit mezi největší opory národního výběru. Už v utkání s Kanadou ukázal, že se velkých jmen opravdu nebojí. Bojoval, kličkoval, střílel. Jeho mladistvá drzost se bude trenéru Vladimíru Vůjtkovi určitě hodit i v klíčových momentech šampionátu. Větší talent v české sestavě budete hledat jen těžko.

  • Dominik Furch / Pavel Francouz (brankáři)

    Pavel FrancouzFoto Michal Beránek (Sport)

    Trenéři zatím neurčili, který brankář nastoupí do úvodního utkání turnaje proti Rusům. Od začátku přípravy je jejich pozice stále stejná. „Nechceme stanovit jasnou jedničku. Ten turnaj je tak dlouhý, že dost příležitostí dostanou oba dva a pak se uvidí, kdo si líp povede,“ uvedl asistent trenéra Josef Jandač. I v utkání s Kanadou se oba gólmani férově podělili o svůj čas v brankovišti. Francouz inkasoval dvakrát v první třetině, Furch jednou v té závěrečné.

  • Tomáš Plekanec (útočník)

    Tomáš PlekanecFoto Michal Beránek (Sport)

    Srdcař a hlavní hvězda týmu. Když mohl, vždycky přijel. „Mě hokej pořád hodně baví, zdraví drží, a tak nevidím důvod nejezdit,“ okomentoval Plekanec svoji účast v rozhovoru pro iSport.cz. Trenéři reprezentace se na něj mohou vždycky spolehnout. S Montrealem letos neprožil povedenou sezonu. O to motivovanější přijel Plekanec do přípravy na mistrovství světa. Na něm opět povede národní tým jako kapitán. Navíc má jednu extra motivaci. „Nějaké medaile už mám, chybí jen ta nejcennější,“ neskládá zbraně před turnajem lídr Plekanec.

  • Richard Jarůšek (útočník)

    Richard JarůšekFoto Michal Beránek (Sport)

    Asi největší překvapení v české nominaci. Schválně, kdo brněnského odchovance ještě před rokem znal? Teď borec, jenž letos vylétl v dresu Mladé Boleslavi, má namířeno na mistrovství světa v Rusku. Opravdu pohádkový příběh! Jarůšek je ale v nominaci trenéra Vůjtka právem a může být i jedním z klíčových hráčů. Čtyřiadvacetiletý útočník v každém utkání neúnavně napadá soupeřovy obránce, svoji dravostí se často dostává do šancí. K týmovému úspěchu takový hráč ve výběru zkrátka nemůže chybět!

  • Michal Kempný (obránce)

    Michal KempnýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    O šikovném zadákovi se už hodně psalo po nominaci na Světový pohár, ve které patřil k největším překvapením trenéra Josefa Jandače. Na mistrovství světa v Rusku ale pětadvacetiletý bek bude patřit k oporám. Pro trenéra Vladimíra Vůjtka je Kempný první volbou na přesilovou hru a s největší pravděpodobností bude v každém utkání patřit k nejvíce vytěžovaným hráčům týmu. Jaká to proměna proti loňskému světovému šampionátu v Praze, který celý proseděl pouze na tribuně pražské O2 Areny.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud