Pavel Ryšavý
7. května 2017 • 19:52

Hardy, Hardy! Finy šokoval veterán z EBEL. Parťák ho dojal SUPER gestem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Asi se tohle vítězství nebude slavit do tří do rána pod Eiffelovou věží. Většina Paříže má úplně jiné starosti než hokej. Když už má někdo páru, že se šampionát koná, je to úspěch. Jenže vykládejte tohle zaplněné hale AccorHotels plné hokejových fanatiků. Lidi na tribunách se objímali. Skákali po sobě, zpívali francouzskou hymnu. Slavili. Jejich země porazila Finsko 5:1. Poslala jasný signál: Nejsme tady do počtu.



Hrdina velké bitvy? Brankář Florian Hardy. Když si po zápase měl jet pro cenu nejlepšího hráče zápasu útočník Pierre-Édouard Bellemare, nechtěl. Věděl, že ta hlavní hvězda stojí o kousek dál v brnění.

Tribuny řvaly: „Hardy, Hardy, Hardy.“

Útočník se zastavil u svého gólmana. Přemlouval ho, ať jede místo něj, že cena je jeho. Hardy se zdráhal. Nechtěl. Bylo mu to trapné.

Nakonec to nevydržel. Vytrvalí fanoušci ho přesvědčili. Přijel vedle Bellemara, který zatleskal a pomalu se vytratil. „Nepřekvapilo mě, co udělal. My jsme k tomu tady vychovávaní odmalička, hokej je ve Francii jedna velká rodina,“ usmál se Hardy.

VIDEO: Podívejte se na úžasný a dojemný moment

Tohle byl velký večer brankáře z EBEL, kterého v žádné top lize nechtěli a od příští sezony by měl chytat doma ve Francii za Angeres. „Hráli jsme přesně tak, jak jsme si řekli a celá hala byla na naší straně,“ vyprávěl dojatý gólman.

Proti Finsku vytáhl 42 zákroků, několik zázračných. Třeba když na konci první třetiny hrábnul hokejkou za sebe a sebral gól Oskaru Osalovi. „Už jsem věděl, že nemám šanci se přesunout. Tak jsem tam jen strčil hokejku, vždycky je šance, že ten zákrok vyjde. Třeba jeden ze sta klapne,“ pokrčil rameny Hardy. Osala se jen držel za hlavu. Nechápal. Ale postupně mu to muselo všechno docvaknout.

Florian Hardy. Dvaatřicetiletý čaroděj s mocí větší než Harry Potter. Jeho porazit nešlo. „Tenhle večer, to jak lidé křičeli na tribunách, si budu pamatovat hodně dlouho,“ usmál se brankář.

VIDEO: Podívejte se úžasný zákrok Hardyho v sestřihu


Florian Hardy si po utkání vyslechl hromový potlesk natřískané areny
Florian Hardy si po utkání vyslechl hromový potlesk natřískané areny

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud