Jakub Hlaváč
15. září 2016 • 01:16

Voráček o výhře: Zázrak to nebyl. Ale v Torontu budeme sebevědomí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Střízlivě hodnotil reprezentační hokejista Jakub Voráček středeční triumf nad výběrem Severní Ameriky do 23 let (3:2). Pozitivní je vítězví, práce gólmanů. Negativní počet faulů a občasné defenzivní propady. Celkově se však dá příprava v součtu se souboji s Ruskem brát za vydařenou.



Dvě vítězství, jedna porážka. Jak se s touhle bilancí letí do Toronta?
“Myslím, že my jsme byli jediní, kdo od začátku věděl o síle téhle kabiny. Tréninky byly na vysoké úrovni, mělo to nasazení a kvalitu. A zápasy jsme zvládli. Bylo to v rychlém tempu a my to zvládli. I když jsme se dostali pod tlak, i když jsme udělali chyby, tak nás podrželi brankáři. Super. Využili jsme i přesilové hry, zvládali oslabení. Tohle je hodně pozitivní. Půjdeme do toho se seběvědomím.”

Zmínil jste brankáře. Jak důležitý je jejich přínos?
“Občas tam stáli hlavně ve druhé třetině na hlavách, aby neinkasovali… Musíme si dávat pozor na modrých čarách, nepouštět soupeře tolik do přečíslení. Dvakrát tam jel hráč sám na branku. Podrželi nás výrazně.”

Teď musí trenéři vybrat jedničku.
“A od toho jsou to trenéři. To bude na nich.” (směje se)

Mužstvo nesložila ani ztráta vedení, za stavu 2:2 jste rychle odpověděli. Je triumf o to cennější?
“Super. Tohle vždycky pomůže. Nenechali jsme se srazit a naopak je to sundalo dolů. Dostávali se na koně a my to dokázali utnout. Asi 99 % co sleduje hokej nám před tím utkáním moc nevěřilo. Takže výsledek je pozitivní. Ale musíme vidět i chyby, úplný zázrak to taky nebyl.”

Právě, některé chyby se opakují. Například vyloučení, je to problém?
“Jasně, nechceš mít šest trestů. To je zkrátka moc. Týmy jako Kanada nebo Amerika to potrestají a my si na to musíme dát velký pozor. Bruslit s nimi a vyvarovat se toho.”

Projevila se i nezkušenost mladého výběru, který stál proti vám?
“Jsou rychlí, šikovní, úspěch udělt můžou. Ale pokud na ně půjdou Švédové či Finové chytrostí, tak to podle mého názoru stejně jako my zvládnou.”

Utkání to nebylo extra tvrdé, nicméně vy jste inkasoval nepříjmený úder. Je vše v pořádku?
“To byl faul a nevím, proč se to nepískalo. Ale nebudu nad tím brečet, nikdy nebrečím do novin. Tohle je prostě hokej, stává se to. Dostal jsem za hrou krosček na žebra a měl jsem vyražený dech. Chtěl jsem se dostat na střídačku rychleji, ale v tu chvíli to nešlo. Ale jak říkám, to se stává.”

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud