Pavel Ryšavý
27. dubna 2017 • 09:25

Bourák Voráček, švédský obr i geniální mladík. Česko hostí hokejová esa

Vstoupit do diskuse
0
  • Na Euro Hockey Tour v Českých Budějovicích se představí řada hvězdNa Euro Hockey Tour v Českých Budějovicích se představí řada hvězdFOTO: Koláž iSport.cz

    V Českých Budějovicích hlásí: VYPRODÁNO. O České hokejové hry byl velký zájem, má to logiku. Elitní evropská čtyřka vyloží svoje trumfy. Deník Sport vybral pět největších es, které se vyplatí sledovat. Nechybí ruský snajpr z NHL, který se anglicky učil podle počítačové střílečky, ani švédský defenzivní obr ze slavného zapadákova s jednou papírnou a hokejem.

  • Jakub Voráček (27 let, Česko/Philadelphia)

    Jediný gól chybí Jakubu Voráčkovi ke dvaceti v sezoněFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Až zjistí Dana Drábová , že je v Česku, nejspíš za ním zajede, píchne do něj dráty a bude z jeho energie napájet jedno střední město. Je úžasné, jak neutavitelným dojmem vlasáč z Philadelphie působí, to je jeho hlavní přednost. Nikdy ho neutaháte. Flyers zase nepostoupili do play off, ale jeho vina to není. Posbíral 61 bodů, byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V pohodě se vypořádal s obrovským tlakem, že v sezoně přiteklo na jeho účet 10 milionů dolarů, nesejmulo ho to dolů.

    Zápas Česko - Finsko sledujte dnes od 18.30 ONLINE zde »

    MATCH OVERVIEW LEGACY
    27. 4. • 18:30
    Finsko
    Finsko
    2:3
    ONLINE
    27. dubna
    18:30
    Česko
    Česko
    Góly

    Domácí: 02:55. Pihlström, 07:54. M. Aaltonen

    Hosté: 14:29. Červenka, 29:48. Rutta, 45:06. R. Hanzl

    Sestavy

    Domácí: Säteri (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola (A), Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen (C) – Puljujärvi, Filppula (A), Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Hintz – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Pihlström, Osala – Manninen.

    Hosté: Mrázek (Francouz) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, R. Šimek, Kindl, Rutta, J. Kolář (A) – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Sekáč – Řepík, P. Vrána, Birner – Kašpar, R. Hanzl, Lev – Hyka.

    Rozhodčí

    Gofman, Buturlin – Brejcha, Suchánek

    Stadion

    Budvar aréna, České Budějovice

    Návštěva

    6 205 diváků

    Voráček: Přijít o céčko kvůli Plekancovi nevadí. Je načase udělat medaili
    Video se připravuje ...

  • Nikita Kučerov (23 let, Rusko/Tampa Bay)

    Ani kanonýr Nikita Kučerov nedokázal vstřelit Torontu gólFoto ČTK/AP

    9, 29, 30, 40. Takhle vypadá gólová vizitka ruské zbraně hromadného ničení za poslední čtyři sezony v Tampě. Během tří sezon se mu podařilo dát gól každému klubu NHL. V poslední základní části nastřílel během aktuální sezony víc branek jenom Sidney Crosby , křídlo Lightning skončilo hned za ním. Je synem bývalého ruského vojáka a sám rád hraje na počítači střílečky. Jednou se smíchem vyprávěl, jak svoji angličtinu zdokonaloval tak, že pařil válečnou hru Call of Duty.

  • Sebastian Aho (19 let, Finsko/Carolina)

    Devatenáctiletý Sebastian Aho v Carolině zářil a měl by být hvězdou i na MSFoto Profimedia.cz

    Dobře, zatím ještě nemá ve svém životopise kolonku top star. Z generace zázračných finských mladíků se mnohem víc mluví o dělostřelci Patriku Lainem nebo jazykolamu s názvem Jesse Puljujärvi. První se z MS omluvil, druhý se trápil v Edmontonu a skončil na farmě. Aho se chytil v Carolině, dalších 10 let bude jejím prvním centrem. Má geniální mozek pro útočné operace, nesmrdí mu ani hra dozadu. Trenéři tuhle kategorii milují: komplexní hráč. V 19 letech!

  • Oliver Ekman-Larsson (25 let, Švédsko/Arizona)

    Arizona v Tampě překvapila, výhru trefil VrbataFoto ČTK/AP

    Jeho jediným mínusem je, v jak zoufalém týmu hraje. Kdyby nenastupoval celou kariéru v Arizoně, už nejspíš získal Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL. Co mu jde nejlépe? Jednoduchá odpověď. Všechno. Je výborným tvůrce hry, všechno se bude točit kolem něj, puk ovládá tak, že rukama snad kvedlá, i když spí. Jedna zajímavost: jakou věc udělal jako první, když dostal výplatu v NHL? Koupil sporťák lamborghini. Ale ne pro sebe. Byl to dárek pro rodiče...

  • Viktor Hedman (27 let, Švédsko/Tampa Bay)

    Victor Hedman rozhodně Ondřeje Paláta za nahrávku pochválilFoto Reuters / Marc DesRosiers-USA TODAY Sports

    Aktuálně je jedním ze tří kandidátů pro cenu za nejlepšího beka NHL. Právem. V 79 zápasech posbíral 72 bodů. Je navíc velký a silný. Občas máte pocit, že na ledě ční jak věžák mezi malými rodinnými domky. Vyrostl ve slavné škole na hokejové talenty v Örnsköldsviku. Když pro server Players Tribune o městečku mluvil, tak říkal, že v něm jsou jen dvě pořádné věci: papírny, kde pracuje jeho otec, a pak hokej. Ten vždycky hltal, odmala chodil na MoDo. Když byl větší, fandil v kotli. Teď se kupují lístky na něj.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud