15. září 2017 • 11:50

Ovečkin přiznal konec nadějí na olympiádu: Už se nemáme o čem bavit

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský hokejový turnaj bez profesionálů z NHL není po chuti ani hráčům, ani fanouškům. Uznává persona z Washingtonu Alexandr Ovečkin dal ale dávno dopředu vědět, že i když se zámořská liga v únoru 2018 nezastaví, on rozhodně na turnaj v Pchjongčchangu pojede. Až nyní změnil názor.



Brzy dvaatřicetiletý kanonýr Washingtonu sice vždy prohlašoval, že do Pchjongčchangu pojede navzdory kolektivní absenci hráčů NHL, nyní však potvrdil, že se vzhledem ke kontraktu s Capitals na ZOH představit nemůže.

"Pokaždé, když jsem na to byl tázán, jsem odpovídal, že nikdo mi nemůže říct, že nesmím hrát, protože má vlast mě o to může požádat. Nyní ale IIHF a NHL říkají, že má vlast nemůže požádat nikoho z NHL, aby na olympijských hrách hrál, takže už se nemáme o čem bavit," uvedl Ovečkin v prohlášení prostřednictvím klubu před krátce před zahájením tréninkového kempu Capitals.

Vedení NHL už dříve dalo jasně najevo, že prostor pro debaty je nulový a že rozhodnutí měnit nehodlá. Na to Ovečkin v srpnu reagoval tak, že pro něj je stále nějaká šance, jak se na turnaj vydat. Ale ta dost pravděpodobně pomalu zhasíná.

K celé situaci se teď vyjádřil Vladislav Treťjak, šéf Ruské hokejové federace. Jedenatřicetiletému křídlu celkem jasně vzkázal, že šance se Her zúčastnit je vlastně nereálná. „Co teď může Ovečkin asi dělat? Nic. Hrát za Washington. Tohle bude muset přijmout," řekl stroze pro R-Sport.

Ruský ostrostřelec touží po medaili z olympijských her, účastnil se posledních tří a nejlépe dosáhl s reprezentací na čtvrté místo. Olympijský turnaj se koná mezi 10.-25. únorem a Ovečkin by přišel minimálně o devět utkání Washingtonu. To už je nyní varianta, která padla.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud