16. března 2011 • 17:30

Slavia vyhlásila hon na Nedvěda

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není co skrývat, i přes šedý zákal tu taktiku prohlédnete. Na Petra Nedvěda se pořádá červenobílý hon. Nedivte se! Ve výběhu libereckých šelem vyčnívá veterán s číslem 93 nad všemi ostatními.



A co víc, vládne celé sérii. Růžičkova armáda zastavuje soupeřova generála všemi zbraněmi.

I drsnými praktikami. Poničí mu koleno, rozpárá tvář, označkuje lícní kosti. Všechno marné, liberecký Terminátor přežívá... Co na to říkají expert a členové obou táborů?

EXPERT: Slavia už použila všechno

Jak zpacifikovat Nedvěda? Tady je každá rada drahá.
Veškerý arzenál už byl aplikován, soudí Josef Řezníček, rekordman v počtu startů v elitní soutěži. „Petr hraje ve skvělé formě, těžko se zastavuje. Je to problém Slavie. Byly proti němu použity všechny prostředky.

Osobní střežení, provokace, lehké fauly, hrubé fauly,“ vypočítává hvězda minulosti. Nedvědovi soupeř zkrátil vaz v koleni, přišel o trochu krve, dostává zabrat...



„Byly to ostré zákroky, ne však vyloženě brutální a za hranicí likvidace. Ti, co se do Nedvěda pustili, nejsou žádní rabiáti, ale čistí dělníci, co vykonávali pokyny trenéra. Růža je trenér, který chce vyhrávat, umí vyhrávat a jsem naprosto přesvědčený, že pro to se svými hráči umí udělat úplně všechno,“ pokračuje Řezníček.

Zároveň oceňuje, jak to všechno Nedvěd zvládá. „Strhává na sebe veškerou pozornost, dokáže si s ní poradit, je hodně nad věcí. Dnešní zápas bude mimořádně zajímavý!“

LIBEREC: Záleží na rozhodčích

Tolik šrámů? Tolik faulů? To už není náhoda! V liberecké kabině mají jasno: Jde o cílenou kampaň. „Podle mého názoru je to jednoznačný záměr,“ přiznal i kouč Jiří Kalous. „Nedat mu ani milimetr zadarmo, dohrávat ho všude, kde ho potkají, všemi hráči.“

Sám Nedvěd už po druhém utkání, v němž ho nevybíravě fauloval Doležal, tvrdil, že nejde o nahodilost. „To je věc rozhodčích, jakým způsobem budou od začátku posuzovat utkání a jak udrží metr. Jak jinak můžu Nedvěda ohlídat? Jak by mohl nějaký zlý muž jít někoho potrestat, pokud za to bude vyloučený a oni za předchozí zákrok ne?“ ptá se Kalous. Liberečtí dobře vědí, že Nedvěd je pro ně klíčový hráč.

„Klobouk dolů před ním, je to náš lídr. Tam nejde jen o nějaké kecy, ale on to dokazuje i na ledě,“ říká spoluhráč Andrej Podkonický. Nedvěd včera netrénoval, šetřil se na dnešní bitvu o všechno.

SLAVIA: Je to jen shoda náhod...

Cílené zákroky? Ale jděte! Slávisté trvají na svém: Je to play off, taková hra k tomu prostě patří. „To je shoda náhod, já si toho ani moc nevšímám. Ani se k tomu nechci vyjadřovat, je mi to celkem jedno,“ říká útočník Michal Vondrka. Už po startu série létala vzduchem ostrá slova i ze slávistického tábora. „Pořád jenom brečí,“ řekl i kouč Vladimír Růžička na adresu soupeře.

Jisté je, že slávisté od důrazné hry ustoupit v žádném případě nemíní. A argumentují: „Tohle je přeci play off . Jinak hrát nebudeme.“ A i když třeba na Martina Straku, plzeňského lídra, hrávala Slavia osobní obranu, tentokrát se nejspíš nic takového nechystá.



„Osobku hrát nebudeme, ale musíme u něj být natěsno. Potřebujeme si ho více hlídat, především u nás ve třetině,“ tvrdí ostřílený bek Pavel Kolařík. Jestli chce pražský soubor postoupit, musí Nedvěda eliminovat. Ten jim zatím v sérii dal 6 gólů, k tomu přidal i 2 asistence. Téměř jisté je, že u toho nebude razantní bek Vašíček, který má zraněné chodidlo.

Rozhodující sedmé utkání série Liberec - Slavia přineseme od 17:40 ONLINE


Co všechno se Nedvědovi během série přihodilo
KOLENO
Ve druhém zápase zasáhl Nedvědovo pravé koleno ve střetu Jiří Doležal, který za faul dostal trest do konce utkání. K dodatečnému disciplinárnímu potrestání nedošlo. Nedvěd i s bolavým kolenem hned v dalším duelu nastoupil, Doležal ne (kvůli dvěma trestům do konce měl automaticky stopku).

TVÁŘ

Ve čtvrtém utkání ho zasáhl hokejkou v obličeji znovu Jiří Doležal a vyfasoval dvě plus dvě minuty. „Byl to neúmyslný zákrok, to se v hokeji stává,“ reagoval tentokrát sám Nedvěd. Doležal se mu navíc hned po faulu omluvil. A slávisté v oslabení skórovali.

LÍCNÍ KOST
Nejspornější moment - přímo před zraky sudího Vladimíra Šindlera ho po buly v úvodu třetí třetiny šestého utkání hokejkou trefi l Petr Jelínek. Trest ale nepadl, což Nedvěda vytočilo. „Já skoro přijdu o oko, ale nic. Nevím, co si o tom mám myslet,“ vykládal s modřinou.

Petr Nedvěd rozhodl v nájezdech
Petr Nedvěd rozhodl v nájezdech

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud