14. března 2011 • 21:45

Liberec srovnal, o vítězi rozhodne sedmý zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce zvítězili v šestém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy na ledě Slavie 3:2 po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série na 3:3. Drama rozhodl v nájezdech útočník Petr Nedvěd. Posledního semifinalistu tak určí až středeční duel v Liberci.



Již po 43 vteřinách hry musel na trestnou lavici Micka a jen chvilku nato hodně zatrnulo Kopřivovi, když se mu puk nahozený zpoza branky zastavil o paty, domácí gólman ho však v brankovišti stihl včas přikrýt.

Jen dvě sekundy před vypršením Mickova trestu šla Slavia do vedení a dala vzpomenout na minulý zápas v O2 areně, kdy dokázala při přesilovkách Bílých Tygrů skórovat dokonce dvakrát.

Na začátku sedmé minuty měli Pražané slibnou možnost k navýšení náskoku. Přes minutu hráli přesilovku čtyři na tři, avšak Kadlec orazítkoval pouze levou tyčku Vošvrdovy klece. Na druhé straně zkusil štěstí proti dvěma slávistům Bartovič a moc nechybělo, aby vyrovnal. Kopřiva si však dokázal poradit.


V končící deváté minutě již bylo vyrovnáno. Jelínek se na vlastní obranné modré čáře nechal snadno obrat o puk Podkonickým, ten ho vzápětí posunul na Nedvěda a liberecký kapitán zamířil po ledě přesně. Hosté měli poté výrazně navrch a v 15. minutě jejich snaha vygradovala, když se polovysokou trefou zapsal do střelecké listiny Bartovič.

Pár vteřin před přestávkou jel na Kopřivu osamocený Kudrna, ale gól nedal.Ve druhém dějství nejprve minul z dobré pozice Krenželok, vzápětí se před Vošvrdou tlačil do šance Jelínek, jemuž znemožnil zakončení faulem Moravec.
Z následné početní výhody však Pražané neudeřili.

Zamyšlený kouč Vladimír Růžička.
Zamyšlený kouč Vladimír Růžička.


V polovině základní hrací doby se do přečíslení dvou na jednoho dostali Vantuch s Ondřejem, zakončujícího Vantucha ale vychytal Kopřiva. Slavia poté zvýšila svou aktivitu, vyrovnání se však do druhé pauzy nedočkala.Tempo a dramatičnost duelu gradovaly ve třetí třetině.

Ve 45. minutě měl nejprve obrovskou šanci Vondrka, radost mu ale sebral pohotový Vošvrda. Vzápětí při hře čtyři na čtyři domácí chybovali, čehož málem využil Nedvěd, jenže v koncovce těsně minul. Jen chvilku poté se prosadil znovu Sklenář a bylo vyrovnáno.


Za stavu 2:2 začala strhující pasáž, kdy měla obě mužstva několik šancí rozhodnout. Nedvěd ani domácí Sklenář s dorážejícím Doležalem a Svoboda v 58. minutě neuspěli.

Do prodloužení šli Bílí Tygři v oslabení, neboť Štich čtyři vteřiny před sirénou vyfasoval po bitce před střídačkou Slavie kromě trestu do konce utkání i tři dvouminutové tresty, jeho sok Vašíček naproti tomu jen dva. Hosté se bez větších potíží dokázali ubránit, oba gólmani zůstali i poté bezchybní a došlo až na nájezdy.

Rozstřel načal neúspěšně hostující Urban a netrefil se ani Svoboda. Třetí se rozjel Nedvěd a rychlým švihem zavěsil pod horní tyč, zatímco Vondrku vychytal Vošvrda. Když poté přidal druhý gól Liberce Vak, bylo jasné, že o osudu série rozhodne až poslední sedmý duel.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Sklenář (Vondrka), 46. Sklenář (Pospíšil, Kadlec) - 9. P. Nedvěd (Podkonický), 15. Bartovič (P. Nedvěd, Podkonický), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd. Rozhodčí: Šindler, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:10, navíc Štich (Liberec) do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 8165.
Stav série: 3:3.

Sestavy:

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík, od 21. navíc Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - M. Čermák, Třetina, Sklenář - Jaškin. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Liberec: Vošvrda - Čakajík, Štich, Hunkes, Derner, Holub, Moravec, Trončinský, Ulrych - Bartovič, P. Nedvěd, Podkonický - Kudrna, Vak, M. Hořava - Klimenta, Špaček, Ondřej - Vantuch, Urban, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Jiří Čelanský (Slavia):
"Neproměnili jsme druhý mečbol, přestože jsme měli trochu více ze hry. Bohužel jsme dali jen dva góly, zápas dospěl do prodloužení a nakonec jsme nebyli úspěšní na penalty. Rozhodne tak zápas pravdy."

Jiří Kalous (Liberec):
"Přijeli jsme sem s jediným cílem, aby se série vrátila do Liberce. Tento úkol jsme splnili, za což jsme nesmírně rádi, protože Slavia byla lepším týmem a dostávala nás pod tlak. Vynikající výkon Tomáše Vošvrdy a bojovnost celého týmu nás dovedly se štěstím zpět do Liberce."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud