1. května 2011 • 16:18

Kůrka: Ze Slavie jsem nikdy neměl odcházet

Autor: zet
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zjitřený úprk ze Slavie a nové angažmá ve Spartě. Tam strašidelné trápení, pak hostování v Pardubicích a další zklamání. Nakonec návrat do Slavie. Toť poslední rok v kariéře Tomáše Kůrky. Z žádaného artiklu se stal šmahem nechtěným zbožím, které nakonec po katastrofální sezoně bere zpět do svého týmu kouč Vladimír Růžička. „Prošel jsem si očistcem. Jsem rád, že mi dal Růža další šanci,“ říká Kůrka k sešívanému návratu.



Loni touhle dobou to byla velká story. Tomáš Kůrka po parádní sezoně ve Slavii, kdy zářil po boku Romana Červenky a těsně mu uteklo místo v závěrečné nominaci na mistrovství světa, čekal na lukrativní nabídku. Dostal ji ze Sparty.

Přesun mezi těmito dvěma kluby se ale málokomu promíjí. „Počítám s tím, že reakce fanoušků přijdou. Ale prostě jsem si z těch nabídek, které jsem měl, vybral Spartu. A jsem spokojený,“ vyprávěl Tomáš Kůrka začátkem
loňského května.

Jenže angažmá v pražských Holešovicích bylo jeho nejhorším v kariéře. A vůbec nešlo o to, zdali ho fanoušci přijali, či ne. V létě si totiž litvínovský odchovanec poranil patu a vynechal prakticky celou přípravu. A se startem extraligové sezony jako by se ponořil po kotníky do hnoje. A jak přibýval čas, Kůrka „těžknul“ a v tu ránu byl v oné kopici mrvy až po krk.

Kůrkovy sezony 2007/08
2007/08 Č. Budějovice 19 gólů 2008/09 Č. Budějovice 17 2009/10 Č. Budějovice 7 Slavia 17 2010/11 Sparta 4 Pardubice 0


„Je to tak. Chtěl jsem ze Sparty už v průběhu sezony pryč, protože jsem tušil, že tam prostě svou kariéru znovu nenastartuju,“ tvrdí s odstupem času. Hostování do Pardubic za oblíbeným koučem Jandačem mělo být před finišem základní části vysvobozením. Jenže opak byl pravdou.

„Připadal jsem si tam malinko do počtu. Byla tam dobrá parta i všechno kolem, ale nedostal jsem roli, jakou jsem chtěl,“ přemítá Kůrka. Ve třetí formaci toho moc nenahrál a propadal se dál a dál do skepse. „Pak už jsem hlavně chtěl, ať tahle sezona skončí,“ říká upřímně.


V pětačtyřiceti duelech se trefi l pouze čtyřikrát, což ve srovnání s předchozím ročníkem byla mizivá cifra. Na ledě se trápil, jeho neviditelnost při zápasech byla často do očí bijící. Teď se Kůrka vrací do Slavie a doufá v návrat sešívané formy.

„Vláďa Růžička věděl, že jsem se chtěl do Slavie vrátit už někdy v říjnu, hledal jsem různé kličky, jak to udělat,“ vypráví 29letý útočník.

„Já jsem už loni v létě opouštěl Slavii nerad, přirostla mi k srdci. Ale prostě jsme se s Růžou tak dohodli. Proběhlo to naprosto v pořádku. Teď už ale vím, že to byla chyba. Neměl jsem ze Slavie nikdy odcházet,“ tvrdí Kůrka. Teď je zpět v Edenu a chystá návrat zašlé slávy…

Góóól! Střelec gólu na 4:3 Tomáš Kůrka
Góóól! Střelec gólu na 4:3 Tomáš Kůrka


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud