2. května 2012 • 19:01

Extraliga se uzavírat nebude. Naopak rozšíří baráž na čtyři týmy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baráž o udržení v hokejové extralize budou v příští sezoně hrát čtyři týmy, dva z nejvyšší soutěže a dva z první ligy. O novém modelu dnes rozhodl výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), který bude extraligu od nové sezony řídit místo Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.



Doposud hrál baráž nejhorší tým nejvyšší soutěže s vítězem první ligy systémem na čtyři výhry a například letos v ní postoupil do extraligy na úkor Mladé Boleslavi do té doby prvoligový Chomutov. Od příštího roku čeká čtyři týmy dlouhodobější soutěž, ve které se utkají každý s každým čtyřikrát, dvakrát doma a venku.

Představitelé ČSLH v minulých dnech s návrhem na tento model oslovili zástupce všech čtrnácti klubů z nejvyšší soutěže, odpověděli ale jen tři. Dnes výkonný výbor rozhodl, že navržený model vstoupí od sezony 2012/13 v platnost.

"Jeden z klubů, který reagoval, napsal, že by setrval na systému jedna jedna. Další dvě vyjádření byla technického rázu," uvedl prezident hokejového svazu Tomáš Král, kterého prý nepřekvapilo, že dalších jedenáct klubů na dopis ČSLH vůbec nezareagovalo.

"Na to jsme zvyklí, takhle to tady chodí. Ohlasy téměř od všech jsou, až když se něco rozhodne. Proto by mě překvapilo, kdyby se jich ozvalo osm nebo devět," dodal.

Hokejový svaz přesto oslovil kluby znovu, neboť připravil dva herní modely soutěže respektive dva termínové kalendáře s předkolem play off hraným na tři nebo na dva vítězné zápasy. "Budeme respektovat většinový názor. Pokud se ale opět vyjádří dva nebo tři kluby, tak rozhodneme sami," řekl Král.

Rozhodnuto naproti tomu už je o podobě bojů ve skupině o udržení. Po skončení základní části extraligy se celky na jedenáctém až čtrnáctém místě střetnou každý s každým dvakrát. Bude se tedy hrát jen šest kol oproti dosavadním dvanácti.

Výkonný výbor ČSLH dnes také schválil sportovně-technická pravidla extraligy, tedy přihlášku do soutěže, licenční řád, pravidla pro čerpání bankovní záruky nebo disciplinární řád.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud