František Suchan
21. září 2012 • 19:15

Gólman Neuvirth spal po příletu tři hodiny. A už trénoval se Spartou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek dorazil do Česka zničený z dlouhé cesty z Washingtonu, půl dne předtím strávil přestupem v Amsterdamu. A spát? To mu v noci vůbec nešlo, zabral jen na nějaké tři hodiny. Přesto už během pátečního dopoledne brankář Michal Neuvirth vyrazil na trénink se Spartou, s klubem, kde bude hrát během výluky. A přidával si ještě dlouho poté, co zbytek týmu už zmizel do kabiny.



Vzal si bokem Adama Lapšanského, útočníka, který je momentálně mimo základní sestavu. A chytal jeden nájezd za druhým, pečlivě vybrusloval všechny úhly, nechával na sebe pálit po vyjetí z rohů i přímo.

Podívejte se, jak Michal Neuvirth makal na svém prvním tréninku se Spartou
Video se připravuje ...

Ostatní noví spoluhráči, s nimiž předtím absolvoval hodinu plnou střelby, už v šatně dostávali od koučů instrukce pro večerní partii v Chomutově, a gólman, který je dorazil posílit z Capitals, pilně pracoval na tom, aby jim co nejdříve mohl pomoct.

„Musím se do toho rychle dostat. I když jsem chodil ve Washingtonu na led, tenhle týden jsem už byl jen v pondělí a v úterý, do toho ten časový posun. Ale kromě únavy z cestování jsem se necítil špatně, půjde to,“ říkal pak 24letý Neuvirth.

Proti Chomutovu ještě nebyl ani na střídačce, i když jeho transfer je už dořešený. Odpočíval. Je ale možné, že se objeví v akci už v neděli proti Kladnu.

A po dobu výluky se podělí o čas v brankovišti se sparťanskou jedničkou Markem Schwarzem. „Mára je výborný gólman. Myslím, že vytvoříme výbornou dvojici,“ nepochyboval Neuvirth.

Michal Neuvirth po příletu z Washingtonu skoro nespal, ale na tréninku Sparty zůstal ještě dlouho po té, co jeho noví spoluhráči zmizeli v kabině
Michal Neuvirth po příletu z Washingtonu skoro nespal, ale na tréninku Sparty zůstal ještě dlouho po té, co jeho noví spoluhráči zmizeli v kabině

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud