28. září 2012 • 19:58

Rytíři vykradli pirátské doupě, kladenskou výhru dirigoval Tlustý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

HOKEJOVÁ EXTRALIGA | Velký hokejový svátek zažil Chomutov. Zatímco minulou sezonu bojovali Piráti proti prvoligovým soupeřům, teď přijel se svou hvězdnou kladenskou družinou Jaromír Jágr. O čtvrté výhře Kladna v řadě, tentokrát 3:1, rozhodl dvěma góly v závěrečné třetině člen zámořské formace Jiří Tlustý.



Na Kladno s pěticí posil z NHL Jágrem, Plekancem, Tlustým, Židlický a Kaberlem poprvé v sezoně extraligový nováček zcela zaplnil kapacitu své haly. Pikantní zápas si nemohla vychutnat na straně Pirátů jediná akvizice pro výluku v NHL Michael Frolík, který je odchovancem právě Kladna a po dohodě klubu ve vzájemném zápase nesměl nastoupit.

Před startem zápasu se dočkal chomutovský útočník David Hruška ocenění za vstup do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Hvězdná formace Rytířů se hned ukázala kombinací Jágra s Plekancem, na druhé straně musel Chábera zasahovat proti kanonýrovi Hruškovi.

Ve čtvrté minutě si nejdříve Plekancova řada pohrávala se soupeřem, ale potom ujel Kraft do sóla a Kladno zachránil gólman Chábera. Po šancích Tlustého a chomutovského Dudy se ve 14. minutě dočkalo vedení Kladno. V přečíslení tří na jednoho a po Melkově přihrávce překonal Řehoře Valský. Domácí pak odolali při Bartejsově trestu a do šance se málem v oslabení dostal Hruška.

Piráti se dočkali vyrovnání ve 26. minutě, kdy našel Polák zpoza branky zadovkou volného Dudu, který střelou k pravé tyči využil přesilovku při Kuchlerově trestu. V další početní výhodě domácích předvedl osvědčenou spolupráci v oslabení s Tlustým Plekanec a trefil pravou tyč.

Jiří Tlustý (vpravo) byl tentokrát největší hvězdou Kladna
Jiří Tlustý (vpravo) byl tentokrát největší hvězdou Kladna

Rytíři se ubránili při Jágrově vyloučení, sami odolali při Mrázkově pobytu na trestné lavici. V 38. minutě mohl otočit stav po Hruškově přihrávce Polák, ale i kvůli faulu Židlického neuspěl a nic na stavu nezměnila ani další početní výhoda domácích.

Úvod závěrečné části patřil Kladnu, Řehoř pochytal střely Plekance a Hlaváče, ale ve 44. minutě už se po pokusu Kaberleho prosadil z dorážky Tlustý. Rytíři měli nadále navrch, ale neuspěli při Dudově trestu. A domácí pak sahali po vyrovnání, ale Hruška ani Duda možnosti nevyužili, neuspěl pak ani Sikora. V 57. minutě naopak po Plekancově přihrávce z levého kruhu rozhodl Tlustý.

Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Duda (V. Polák, D. Hruška) - 14. Valský (Melka), 44. Tlustý (T. Kaberle, Jágr), 57. Tlustý (Plekanec, Židlický). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Kajínek, Hejl. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 5250 (vyprodáno).

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, J. Mrázek, Pavlas, Lučka, Bartejs - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, V. Polák, Duda - M. Procházka, Sikora, Hromas - Zálešák, Lušňák, Hafenrichter. Trenéři: J. Doležal a Antonik.
Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, L. Procházka, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - M. Látal, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud