29. prosince 2012 • 06:00

1000 KOL EXTRALIGY: Při českém Open Air sněžilo na hráče i diváky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

11. UDÁLOST | Na stadionu, kde normálně hučí motory motorek, dostal šanci hokej. Extraliga pod širým nebem mezi Pardubicemi a Kometou Brno přinesla na začátku minulého roku dosud nezvyklý zážitek. Na svítkovský plochodrážní stadion se přišlo podívat 17140 diváků, kteří tleskali především domácím Pardubicím, které soupeře porazily 4:2.



Hned od začátku se rozpoutala solidní fujavice. Hráčům i trenérům bušil sníh do obličeje, fanouškům znepříjemnil jinak vesměs skušný výhled. A hlavně, hřiště dostávalo zabrat. „Nebyl to hokej, na jaký jsme zvyklí. Spíš rybník,“ připustil Josef Jandač, trenér domácích.

Kapacita 25 tisíc diváků nebyla naplněna. V roce 1962 vidělo duel Spartaku Sokolovo a ZKL Brno 18 a půl tisíce návštěvníků. Tenhle rekord na českém území zůstává stále nepřekonaný.

„Jsme rádi za to, kolik lidí přišlo. Je škoda, že jich nebylo ještě víc, ale na to v tuhle chvíli asi nebyla v Česku síla,“ přemítal Zbyněk Kusý, tehdejší pardubický generální manažer, který stojí za celou akcí. Vyplatil se mu Open Air? „Neřekl bych, že proděláme. Myslím, že budeme na nule.“

Na pardubický zápas chtěla navázat Slavia, která podobnou událost plánovala na minulou zimu na fotbalový stadion v Edenu. Z těchto plánů však sešlo a do neobvyklého podniku se nepustil ani nikdo jiný. Pardubická zkušenost proto zůstává stále v extraligové historii ojedinělá.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud