3. dubna 2014 • 04:58

Sparta proti Kometě zazdila i nemožné. Tutovky zahodil i Ton

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V základní části suverénní Sparta se v play off trochu trápí. Ve čtvrtfinále jí pár vrásek přidali hokejisté Vítkovic, v semifinále zase narazili na rozjetou brněnskou Kometu. Přestože musel brankář Tomáš Pöpperle lovit puk z brány hned čtyřikrát (pátý gól padl během power play), nehrála Sparta špatně. Gólů mohla dát klidně víc, stačilo proměnit tutovky. Ale to se domácímu týmu nepodařilo.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 19:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:5
ONLINE
2. dubna
19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 27:37. Hlinka, 55:46. Buchtele

Hosté: 13:37. Zohorna, 26:47. T. Svoboda, 34:01. Kováčik, 51:18. Zohorna, 56:27. Hruška

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Pilař (A), Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Kubát, Polášek – Ton, Hlinka (A), Rolinek (C) – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Simon, I. Rachůnek – Forman, Přibyl, T. Rachůnek – Procházka. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Miller, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka (A), Dlapa – J. Svoboda, Čermák (C), Hruška (A) – T. Svoboda, Němec, Káňa – Zohorna, Raška, Pivko – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

9 812 diváků

Co chtít víc? Sparťané narazili nejen na brněnskou obranu nebo brankáře Čiliaka, ale také na svou neschopnost proměňovat přímo obrovské šance. A že jich v prvním semifinálovém utkání s Brnem nebylo zrovna málo. Ba přímo naopak. Domácí fanoušci už viděli gól v síti hned několikrát, z mnoha případů se ovšem musel brněnský brankář Čiliak otáčet jen dvakrát. A to na počet zahozených tutovek není moc.

První obrovskou příležitost zazdil už ve druhé minutě Ivan Rachůnek, který se probojoval s Lukášem Klimkem do přečíslení dva na jednoho, navíc ve vlastním oslabení. První jmenovaný vzal střelu na sebe... A nevyšlo to.

Sparta v prvním semifinále neskórovala ani z nevyloženějších příležitostí
Video se připravuje ...

Nejvíce spálených šancí ovšem hokejisté Sparty vměstnali do druhé třetiny. Během pěti minut dokázali spálit tutovky jak Piskáček, tak Ton. Sparťanský kanonýr zazdil dokonce hned dvě branky za sebou. A Kometa každou chybu domácích nemilosrdně trestala.

Sparťané dali druhý gól až před koncem zápasu. V té době hráli v šesti hráčích proti třem. Vyloženou příležitost naštěstí proměnili, ale fanoušci už si téměř zakrývali oči, aby se zase neradovali zbytečně. Sparta bude mít další šanci ve čtvrtečním druhém utkání, které můžete sledovat opět online na iSport.cz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud