22. září 2014 • 14:00

Plzeň nesouhlasí s trestem pro Hollwega. Je nepřiměřený, říká Straka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Plzně nesouhlasí s desetizápasovým trestem pro amerického útočníka Ryana Hollwega za faul na slávistu Tomáše Vlasáka a proti rozhodnutí disciplinární komise hokejové extraligy podá odpor. Generální manažer Indiánů Martin Straka se zároveň ohradil proti vyjádření předsedy komise Karla Holého, který označil Hollwegův faul kolenem za likvidační.



Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...
"Jsem přesvědčený o tom, že trest udělený Ryanu Hollwegovi je nepřiměřený, pro hráče cíleně likvidační a zcela zaujatý. Ve věci Hollwegova přestupku bude po domluvě v zákonné lhůtě podán odpor," uvedl Straka v prohlášení, které klub vydal v reakci na rozhovor Holého pro web aktualne.cz.

Holý v něm poukázal na fakt, že zákroky Hollwega řeší disciplinární komise v každé sezoně třikrát až čtyřikrát a v současném ročníku nedohrál Američan po vyloučení do konce utkání již druhý ze tří duelů, do kterých zasáhl. Jeden zápas musel vynechal kvůli trestu ve hře.

"Sečetla se intenzita, vedení i vážnost zákroku, a také Hollwegova recidiva z minulosti. Vždyť my ho řešíme třikrát za sezonu, on každý rok klidně nasbírá (v součtu) desetizápasový distanc. A tenhle zákrok byl likvidační," uvedl Holý, podle nějž Hollweg mohl Vlasáka vážně zranit a případně mu i ukončit kariéru.

Právě tohle vyjádření se Strakovi nelíbí. "Ryan atakoval Tomáše Vlasáka do těla, ovšem přitom vůbec nezvedl nohu a pokud by se mu Tomáš nevyhýbal, s největší pravděpodobností by se srazili tělem. Záznam o přestupku jsem si opakovaně pouštěl na videu a neviděl jsem, že by Ryan vůbec vytrčil koleno," podotkl Straka.

Šéf plzeňského klubu znovu připomněl situaci z prvního kola, kdy se Hollweg dostal do konfliktu s Jaroslavem Hlinkou ze Sparty. "Ryan jej srazil za brankou. Ten se zřejmě v rozčilení rozjel a na modré sekl Ryana zezadu přes nohy v době, kdy neměl v držení kotouč. Při následném střetu obou hráčů zasáhl Hlinka Ryana kolenem," uvedl Straka, jenž podal proti Hlinkovi podnět disciplinární komisi, ale ta ho zamítla.

SESTŘIH: 4. kolo extraligy, Slavia - Plzeň 2:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud