25. září 2014 • 17:38

Protest se zamítá! Hollweg si odsedí celý trest na 10 zápasů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise hokejové extraligy dnes při projednávání odporu potvrdila desetizápasový distanc pro Ryana Hollwega z Plzně za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka. Vedení klubu následně oznámilo, že americký útočník se odvolá k výkonnému výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH).



Jednatřicetiletý Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka v pátečním utkání na ledě Slavie. Za zákrok na koleno byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a ve zkráceném řízení pak následoval disciplinární trest. Předseda disciplinárky Karel Holý uvedl, že komise přihlédla spolu s vážností zákroku také k tomu, že Hollweg byl už v minulosti několikrát trestán.

Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...

Šéf plzeňského klubu Martin Straka s trestem pro svého hráče nesouhlasil a podal proti verdiktu odpor. Ten disciplinární komise za přítomnosti Hollwega a Straky projednávala dnes.

„Po projednání odporu a posouzení situace disciplinární komise ELH rozhodnutí přijaté v zkráceném řízení potvrdila a nepřijala návrh hráčova právního zástupce, aby v případě opětovného prokázání faulu kolenem uložila hráči trest na samé spodní hranici sazby, tj. zákaz činnosti na 2 soutěžní zápasy," uvedl v tiskové zprávě mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Kompletní zdůvodnění svého verdiktu komise zveřejní až v pátek, vše momentálně konzultuje i s právníky. Společně s Hollwegem a Strakou totiž na dnešní jednání přišel i právník amerického útočníka.

„Vše jsme se ale opět snažili rozebrat do detailů, abychom nikoho nepoškodili," řekl Holý ČTK. I proto podle něj měla plzeňská strana zřejmě dojem, že komise byla nejednotná. „Nechali jsme je asi půl hodiny, což je poměrně dost dlouho, čekat venku," uvedl Holý. Informaci o nejednotnosti komise zveřejnili Indiáni na svém oficiálním webu. Hollweg má na podání odvolání k výkonnému výboru svazu 15 dnů. Jeho trest platí do 21. října.

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud