30. září 2014 • 17:12

Naštvaný Duda: Disciplinárka kazí hokej, nechci s ní mít nic společného!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Duda na scénu! Opět a zase. Nebyla by to ta pravá extraligová sezona, kdyby se v ní u disciplinárního panelu neřešilo jména provařeného hokejového rebela. Pětatřicetiletý útočník Karlových Varů za svůj zákrok na slávistu Klhůfka vyfasoval pět zápasů natvrdo. „Ten postih nechci vůbec komentovat, nemá to cenu. Já s těmi lidmi (z disciplinární komise) nechci mít už nic společného, ať se fanoušci chodí dívat na ně. Oni ten hokej akorát kazí,“ líčil naštvaně 35letý kapitán Energie pro iSport.cz.



V nedělním utkání 7. kola pár vteřin před koncem utkání (4:2 pro Vary) Duda najel do útočníka Pavla Klhůfka, jenž byl v držení kotouče, a krosčekem soupeře srazil. Od sudích autor zákroku dostal trest pět minut a do konce utkání a dnes dopoledne další, tučnější povahy.

Klhůfek souboj neustál, ani na něj nebyl připravený, což zejména Dudu dopálilo. „Zbývá pár vteřin do konce zápasu a on nečeká fyzický kontakt? Tak ať ten hokej nehraje a jde na šachy,“ doporučuje kolegovi v konkurenčním dresu.

Nebezpečná dudovina! Kapitán Varů krosčekoval Klhůfka těsně před koncem
Video se připravuje ...

Námitky, že jeho atak byl zbytečný a nic neřešil, Duda nechápe. „Já hraju naplno od první do poslední vteřiny, a jestli on není připravený na ránu, ať na led neleze. Netvrdím, že nešlo o faul, ale už můj táta mě v deseti letech učil, že mám stát čelem do hry a ne zády. Natož abych potom skákal do mantinelu.“

Po vynesení rozsudku se tradiční sběratel dodatečných trestů cítí obdobně jako plzeňský živel Ryan Hollweg. Duda má za to, že si na něj členové disciplinárky v čele s Karlem Holým zasedli. „Řešíme Dudy, řešíme Hollwegy, ale aby se liga podívala na to, jací mladí borci hrají nejvyšší soutěž, to ne. Řada kluků na extraligu vůbec nemá,“ poukazuje na to, že Klhůfek krosček neustál.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud