31. ledna 2015 • 18:05

Říhu naštvali rozhodčí: Hradec vyrovnal z metrového ofsajdu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic jim nebyla platná dominance v první třetině, nepomohla ani výhoda vyprodané domácí areny. Pardubice ztratily před desetitisícovou návštěvou zápas s Hradcem 1:2 v prodloužení a králem východních Čech je neoblíbený soupeř. A svou roli sehrál dle pardubického kouče Miloše Říhy staršího i nejednotný metr rozhodčích.



"Zákroky se od poloviny zápasu najednou začaly posuzovat úplně jinak, Hradec hrál na hranici faulování," zlobilo po utkání Říhu.

V první třetině přitom sudí Fraňo s Pešinou darovali jeho týmu možnost hrát osm minut v početní převaze, 67 vteřin dvojnásobné. Bez využití, vedení domácím zajistil až ve 30. minutě Lukáš Radil.

Do poslední třetiny ale vyjel jiný Mountfield. Hosté začali útočit a zásluhou Dávida Skokana ve 42. minutě vyrovnali. "Do třetí třetiny jsme nastoupili strašně, trochu podělaní ze stavu 1:0 a Hradec byl v ní jasně lepší," hodnotil Říha a postěžoval si na možná klíčový moment.

"Myslím si ale, že vyrovnání přišlo z metrového ofsajdu. Nehledě na to takové utkání musíme doma dohrát do vítězného konce,“ glosoval trenér Pardubic na pozápasové tiskovce.

Výhru hostů zajistil zkraje prodloužení podařeným sólem kapitán Jiří Šimánek a ještě vylepšil bilanci Mountfieldu ze vzájemných klání. Za poslední dvě sezony je poměr bodů 15:9 ve prospěch hradeckých hokejistů.

VIDEO: Podívejte se na sporný gól Hradce

Kouče Pardubic Říhu naštval vyrovnávací gól Hradce: Padl z ofsajdu
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 43. kolo extraligy, Pardubice -Hradec Králové 1:2 po PP
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud