27. února 2015 • 20:21

Dým v Edenu! Pod plachtou je pyro, skandovali fandové Komety

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po více než dvou letech se základní část extraligy vrátila do Edenu. Vzhledem k přípravám na halové ME v atletice v O2 areně Slavia v rámci 51. kola hostila Kometu Brno na svém stařičkém zimáku. A atmosféra 3120 fanoušků byla bouřlivá, neobešla se však bez pyrotechniky, která na několik minut přerušila utkání. Dým se nad ledovou plochou vznášel po zbytek zápasu, ale podmínky byly hratelné.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 2. • 18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
5:2
ONLINE
27. února
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 10:07. Tomica, 12:17. Čermák, 21:38. Kolařík, 41:23. Čermák, 55:25. Bednář

Hosté: 25:30. Vondráček, 47:10. Čermák

Sestavy

Domácí: Svoboda (Furch) – Šenkeřík, Valach, Štich, Šulc, Kolařík, Knot, Růžička – Pletka, Bednář, Vlasák – Poletín, T. Doležal, Stránský – Tomica, Sklenář, M. Čermák – Veselý, Holec, Andres

Hosté: Klimeš (Falter)– Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Vágner, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Ostřížek, Zohorna, Honejsek – Káňa, L. Čermák, Mrázek

Rozhodčí

Mikula, Polák – Gerát, Hynek

Stadion

Ve 35. minutě početný kotel Komety rozvinul choreo „Pod plachtou je pyro“ a pyrotechnika zplála. Pořadatelé nezasáhli a počkali, až přestane hořet. Nicméně dým zahalil polovinu hřiště, a tak sudí museli několik minut počkat, až se rozplyne. Po konci zápasu navíc světlice zapálili i domácí příznivci.

Slavia přitom utkání vyhodnotila jako rizikové a i tak se na něj připravovala. „Posílili jsme ochranku a pro spolupráci jsme oslovili policii. U vchodu budou probíhat kontroly s důrazem na zakázanou pyrotechniku a další nebezpečné předměty,“ řekl před duelem pro iSport.cz tiskový mluvčí Slavie Jakub Mezlík.

MOMENT: Dýmovnice při zápase v Edenu
Video se připravuje ...

Klub musel od svazu dostat výjimku, aby v Edenu mohl uspořádat extraligový zápas. Na vršovickém zimáku odehraje i skupinu o udržení i baráž. „Eden využíváme jako domovský stadion mládeže a tréninkový stadion pro A-tým, takže bylo třeba připravit jej na extraligu tak, abychom dostáli svým závazkům vůči reklamním partnerům nebo BPA. Dále například zajištění security, vlastního ticketingu a podobně. Již před sezonou proběhly menší rekonstrukce,“ popsal Mezlík.

Rekonstrukce musela proběhnout v zázemí a renovovány byly i časomíra či videosystém pro videorozhodčího.

SESTŘIH: 51. kolo extraligy, Slavia - Brno 5:2
Video se připravuje ...

Děkovačka hokejistů Slavie s fanoušky v Edenu po výhře nad Kometou
Děkovačka hokejistů Slavie s fanoušky v Edenu po výhře nad Kometou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud