Michal Koštuřík
24. března 2015 • 04:40

Čajánek byl pro Zlín víc než trenér, smekl brněnský kouč Kýhos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nikdy to nebude jako dřív. Zlín bez Petra Čajánka, na to si budou fanoušci těžce zvykat. A nejen ctitelé žluto-modrých barev. „Fakt skončil?,“ podivoval se kouč Komety Vladimír Kýhos po sedmém zápase čtvrtfinále. „Čája byl prodlouženou rukou trenéra. A u něj to bylo tak, že byl někdy víc než trenér,“ mínil.



Kýhos byl u začátků útočníkovy extraligové kariéry a dodnes si na to dobře pamatuje. „Když jsem trénoval Litvínov, on v nějakých šestnácti letech začínal. Už tehdy hrál tímto stylem, u kterého vydržel po celou dobu. Vždycky byl tahounem a každý trenér by ho samozřejmě chtěl do svého mužstva,“ prohlásil Kýhos, jenž se svými svěřenci ukončil šampionovi kariéru už po letošním čtvrtfinále. „ Čajánek budu chybět víc Zlínu než extralize. Moc týmů ho rádo nemělo,“ uvedl s úsměvem brněnský stratég.

Zlínská kabina přijala Čajánkův konec s rozpaky a se smutkem. „Pořád věřím, že si to ještě rozmyslí,“ doufal brankář Libor Kašík .

„Takového hráče Zlín dlouho mít nebude, každému v klubu hrozně moc pomáhal. I já jsem mu za hodně věcí vděčný,“ líčil mladý gólman. Kapitánovo slovo je nezvratné, s tím už se smířili i trenéři. „Není typ, který jen tak něco plácne,“ poznal asistent Juraj Jurík. „Byl bych rád, kdyby pokračoval, na extraligu pořád herně i psychicky má. Musíme se ale připravit na éru po Čajánkovi,“ uvědomil si.

Pro vedení klubu to překvapení není. „Mluvili jsme o tom spolu dlouho a velmi otevřeně. Když skončí kapitán, samozřejmě je to zásah do mužstva,“ sdělil jednatel PSG Patrik Kamas. 

Poslední Čajánkův zápas: Sražení u mantinelu, vyseklá hokejka a dojetí
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 7. čtvrtfinále play off, Kometa Brno - Zlín 5:0
Video se připravuje ...

Rozhodčí křičel bolestí. Brusle Dočekala ho zasáhla do stehna
Video se připravuje ...

Orgie v papíru. Hráči Komety slavili postup do semifinále play off
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud