11. října 2015 • 15:03

Trápící se Pardubice hlásí novou tvář! Posílí je Redenbach

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápící se hokejisty Pardubic posílil kanadský útočník Tyler Redenbach. Jednatřicetiletý centr, jenž hraje v Evropě sedm let, by mohl za poslední tým extraligové tabulky nastoupit už v dnešním duelu 10. kola v Litvínově.



"Na Tylera jsme obdrželi vynikající reference ze zámoří, jedná se o šikovného centra, měl by být tvůrcem hry," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Dynama Dušan Salfický. "Je to velmi chytrý hráč, velmi dobře čte hru, má nebezpečnou střelu, i když raději nahrává svým spoluhráčům. Je šikovný na puku," dodal bývalý gólman.

Redenbach přišel do Evropy v roce 2008 a šest sezon působil v nejvyšší finské soutěži, kde hrál v Laappenrantě, IFK Helsinky a Pelicans Lahti. Minulý ročník dohrával v Davosu, s nímž získal švýcarský titul.

"Všechno se událo během posledních dní. Přiletěl jsem včera večer, přespal v Pardubicích a jdu na věc! Moc se těším na utkání v Litvínově, chci udělat všechno pro to, abych byl týmu pomohl. V Evropě jsem strávil sedm let a těším se na novou výzvu - v České republice," uvedl Redenbach, jehož v roce 2003 draftovala Arizona. V NHL ale šanci nedostal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud