20. října 2015 • 20:47

Aha, gól! Čermák zjistil, že poslal do kolen Pardubice až od diváků

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí domácí vítězství v řadě a znovu podpořené gólovou náloží předvedli svým fanouškům hokejisté Komety Brno. Výhru nad Pardubicemi (6:1) víceméně zařídil jejich kapitán Leoš Čermák 44 vteřin před koncem druhé třetiny, kdy s pomocí soupeřova obránce zvyšoval na 4:1. O tom, že dal gól, zprvu nevěděl, ve skrumáži měl plné ruce práce se soubojem na brankovišti. „Až když kluci zvedli ruce a diváci začali křičet gól,“ popsal, jak se o své trefě dozvěděl.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 10. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
6:1
ONLINE
20. října
17:20
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 04:46. V. Němec, 06:09. Burian, 27:08. J. Hruška, 39:16. Čermák, 43:14. T. Vondráček, 53:51. Burian

Hosté: 23:45. J. Svoboda

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Spang, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Malec, Stehlík, Štindl – Ostřížek, J. Hruška, V. Němec – J. Káňa, H. Zohorna, T. Vondráček – Burian, Čermák (C), T. Svoboda – R. Zohorna, Raška, Dočekal. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Kristan (8. Maxwell) – Čáslava (C), Šeda, Havlík, Štajnoch, Ščotka, Bokroš, Nedbal – Rolinek, Redenbach, Sýkora – Poulíček, Marcinko, Tybor – Starý, Tomášek, Kolář – J. Svoboda, Nahodil, Havlík. Trenéři: Marek Zadina, Richard Král.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Gebauer, Lederer.

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7245 diváků

Pět gólů Spartě, šest gólů Chomutovu a znovu šest do sítě Pardubic. Kometa doma jede. Je to velký rozdíl oproti venkovním duelům, odkud si modrobílí přivezli jediné svoje čtyři porážky v základní hrací době.

„Doma si věříme vždycky. Není tady na co čekat, máme skvělé fanoušky, chceme do toho vletět. Zatím se nám doma daří,“ shrnul bilanci z vlastního ledu brněnský útočník Vilém Burian.

Zároveň s úspěšnou bilancí se ke Kometě přiklání i štěstí. Burian dal na 2:0 po přihrávce do nohy a vrcholem pardubického zmaru byl vlastní gól ve 40. minutě poté, co puk do brankoviště nahrnul Leoš Čermák.

„Věděli jsme, že se Pardubice trápí, možná je o to víc srazily smolné góly, které dostaly. Můj od brusle, čtvrtý si daly samy. Posledních pět minut druhé třetiny měly tlak, každá naše pětka se dostala do sevření v našem pásmu, my jsme si nehlídali svoje posty a oni dobře rotovali, ale z toho padl náš gól do šatny a to je asi zlomilo,“ řekl Burian. „Leoš nás z toho dostal. Odskočili jsme a uklidnili jsme se,“ dodal Burian na adresu kapitána brněnského souboru.

SESTŘIH: 12. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Dynamo Pradubice 6:1
Video se připravuje ...

Čermák silou zaúřadoval v rohu za pardubickou brankou, vyhrál osobní souboj a pustil se s pukem rovnou do brankoviště. Tam narazil na další bránící hráče, věnoval se práci ve skrumáži a puk už nechal jeho osudu. Ani si nevšiml, že akce skončila gólem.

„Myslel jsem, že to do branky někdo dorazil, ani jsem nevěděl, že to tam prošlo. Tuším to byl vlastní gól. Až když kluci zvedli ruce a diváci začali křičet gól jsem to zjistil,“ přiznal Čermák. Celkově si jeho řada připsala tři góly a na vítězství tak měla velký podíl.

„Když dáte tři góly, můžete říct, že souhra je dobrá. My se budeme snažit si formu přenést do dalších zápasů,“ podotkl Čermák ke své útočné trojici.

Hrají v ní dva rodáci z Třebíče (Čermák a Burian) a křídlo Tomáš Svoboda, který Třebíčí jako farmou brněnské Komety v úvodu sezony prošel.

„Kluci z mančaftu nám občas říkají třebíčská trojka. Nás, kteří jsme Třebíčí prošli, je tady dost, hrál s námi v lajně i Martin Dočekal, taky Třebíčák… říká se nám tak a já se tomu bránit nebudu,“ usmíval se zkušený Čermák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud