26. října 2015 • 04:50

Hrubka stála Litvínov zápas, Gerhát namazal soupeři na gól

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začátek utkání ve Zlíně se hokejistům Litvínova moc nevydařil. Už ve třetí minutě prohrával 0:1. Za inkasovanou branku mohl útočník František Gerhát. Ten při rozehrávce chyboval a nahrál Pavlu Kubišovi rovnou na hůl.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 10. • 15:30
PSG Zlín
PSG Zlín
3:2
ONLINE
25. října
15:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 2:55. Kubiš, 32:44. Ondráček, 65:00. Čech

Hosté: 5:25. Smolka, 18:44. Frolo

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Marušák, Žižka, Matějíček, Horák, Kotvan – Kubiš, Cibák, Čachotský – Říčka, P. Holík, Okál – Veselý, Vlach, Šťastný – Čech, Sedláček, Ondráček.

Hosté: Janus (Petrásek) – Kubát, Chaloupka, Frolo, Pavlík, Pavelka, Gula, Sklenička – Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček, Hanzl, Martynek – Hořava, Piroš, Jurčík – Gerhát, Smolka, Kučera.

Rozhodčí

Hradil, Hribik – Jindra, Zíka

Stadion

ZS Luďka Čajky

Litvínov zažívá mistrovskou kocovinu. Po patnácti zápasech je až na jedenácté příčce v tabulce. Vyhrát dokázal zatím jen dvakrát. Porazit nezvládl ani v neděli Zlín, který se rovněž trápí. Ruku k dílu nepřidal ve 14. extraligovém kole ani František Gerhát. Ten zavinil už ve třetí minutě utkání se Zlínem gól, když přihrál na hokejku Kubišovi.

Své zaváhání vzápětí napravil, když zařídil gól na "správné" straně. V šesté minutě utkání přihrával Smolkovi, který srovnal na 1:1. Přesto Litvínov Berany nedokázal porazit. Prohrál v nájezdech a pomohl Zlínu k první domácí výhře v letošní sezoně.

To byl kiks! Gerhát nahrál soupeři na hůl a zavinil gól
Video se připravuje ...

Ta potěšila i šťastného střelce prvního gólu Pavla Kubiše: "Už to vypadalo nadějně s Brnem, ale vyšlo to až dnes. Každopádně je potřeba makat a vyhrávat dál," uvědomoval si.

Stejné pocity zažíval i zlínský asistent Juraj Jurík. "Šlo o vyrovnané a bojovné utkání. My jsme byli šťastnější, za dnešní výhru jsme nesmírně rádi. Už jsme na ni čekali dlouho."

Gerhát není jediný, kdo si v poslední době připsal hrubku. Své o tom ví zejména sparťanský brankář Tomáš Pöpperle, který ve středu zavinil hned dva góly, v pátek pak chyboval v prodloužení, kvůli čemuž Sparta prohrála. V neděli se už na soupisce Pražanů neobjevil, v chybování ho následoval brankář Mladé Boleslavi David Rittich, který namazal soupeři na gól.

SESTŘIH: 14. kolo extraligy, HC PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Zleva Michal Řepík z Liberce a Daniel Spang z Brna.
Zleva Michal Řepík z Liberce a Daniel Spang z Brna.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud