Adam Sušovský
23. listopadu 2015 • 04:40

Lev jako Šoustal? Trik zkusil, ale pak se bál: Nejsem tak šikovný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo mít více odvahy a mohl z toho být gól roku. Jakub Lev zůstal dlouho nikým nehlídaný za bránou, ve které stál dezorientovaný brankář Jan Lukáš. Hodit puk na čepel a zavěsit florbalovým stylem, přesně to se nabízelo. Myšlenka okamžitě napadla i plzeňského útočníka, když mu však puk napoprvé na čepeli nezůstal, pokus vzdal. „Nejsem tak šikovný jako jiní naši kluci,“ usmíval se po zápase, který Plzeň prohrála 2:4.



Tohle mohla být gólová paráda, která by rozproudila arénu a možná naklonila zápas úplně jiným směrem. Stačilo více zručnosti, nebo možná spíš jen více odvahy. Jakub Lev mohl nabrat puk na čepel a zakončit florbalovým stylem, který proslavil Mikael Granlund nebo před pár dny v nižší zámořské soutěži český útočník Tomáš Šoustal.

VIDEO: Podívejte se na Šoustalův SUPER gól


Za bránou zůstával několik vteřin sám, obránci se k němu báli přistoupit a gólman Lukáš nevěděl, ke které tyči dřív. Oba rohy byly volné, stačilo si vybrat. Jenže čepel nelepila, napoprvé mu z ní puk sjel a na další pokus už si netroufl. „Chtěl jsem to zkusit, ale nejsem až tak šikovný jako naši kluci, kteří to umí: Radši jsem to vzdal,“ řekl po zápase Lev s úsměvem.

„Taky to totiž mohlo skončit někde na síti, nebo kdo ví, co by se s tím stalo. Moc to netrénuju, zkouším to jen občas před tréninkem, když je ještě dobrý led,“ doplnil, proč se do odvážného manévru, který si můžete prohlédnout v přiloženém videu, nakonec nepustil.

SUPERgól? Trik ve stylu Šoustala útočníkovi Plzně nevyšel
Video se připravuje ...

Škoda pro něj, škoda pro Plzeň. Hned v dalším střídání totiž Lev vyrobil na modré čáře hrubou chybu, po které dostal Spartu z úniku Kumstát do vedení. A i když plzeňský útočník dvěma góly v poslední třetině minelu napravil a křesal domácím naději na body, Plzeň nakonec prohrála 2:4.

SESTŘIH: 22. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:4
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Sparta vedla po trefě Petra Kumstáta v Plzni 1:0
Sparta vedla po trefě Petra Kumstáta v Plzni 1:0

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud