Adam Sušovský
6. prosince 2015 • 22:30

Připravili sudí Litvínov o gól? Zvláštní, diví se Trávníček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle moment rozpumpoval atmosféru na zimáku, domácí fanoušky i hráče pořádně naštval. Hlavní rozhodčí totiž velice sporně neuznal branku Jiřího Guly na 3:0, která měla Litvínovu výrazně usnadnit cestu za vítězstvím nad Vítkovicemi (3:1). Důvod? Postavení útočícího hráče v brankovišti. Minimálně pochybný. Jak ukazují opakované záběry v přiloženém videu, Michal Trávníček sice Daniela Dolejše atakoval, gólman však byl pár kroků ven z brankoviště.



MATCH OVERVIEW LEGACY

„Přijde mi to zvláštní,“ řekl zdráhavě Trávníček. Výkon rozhodčích se mu vzhledem k možné pokutě v den zápasu moc hodnotit nechtělo. Přesto tuhle otázku musel čekat. Jak ukázaly opakované záběry, gólman Daniel Dolejš byl v době srážky s kapitánem Litvínova pravděpodobně mimo brankoviště.

Rozhodčí navíc gól Jiřího Guly nejprve uznali, na stadioně dokonce začala hrát gólová znělka, hráči se radovali. Dvojice sudích Čech – Hejduk ale o pár vteřin později nejspíš podlehla protestům tří vítkovických hokejistů, kteří se na ně rozčíleně sesypali.

MOMENT: Rozhodčí neuznali regulerní gól v zápase Litvínova s Vítkovicema
Video se připravuje ...

„Jeden rozhodčí mi řekl, že to neviděl a druhý mi řekl, že se všichni čtyři shodli na tom, že byl někdo v brankovišti. Nevím. Zvláštní bylo, že si byli nejprve jistí, gól uznali, ale pak se kolem nich sesypali vítkovičtí hráči a gól odvolali,“ řekl Trávníček.

Na obranu sudích je třeba přiznat, že postavení Dolejše a Trávníčka v moment střely bylo na hraně. V danou chvíli si sudí ani nemohli vyžádat pomoc video rozhodčího, který se postavením hráče v brankovišti zabývat dle pravidel nesmí. Sporný moment tak udělal ze zápasů pořádné drama. Místo pohodlného vedení 3:0 Litvínov ještě ve druhé třetině inkasoval kontaktní gól na 1:2 a Vítkovice byly zpět ve hře. Nakonec však Verva zápas zvládla a třetí gól přidala v poslední dvacetiminutovce.

SESTŘIH: 26. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 3:1
Video se připravuje ...

Vladimír Eminger (vpravo) ze Sparty a Tomáš Urban z Boleslavi
Vladimír Eminger (vpravo) ze Sparty a Tomáš Urban z Boleslavi

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud