7. prosince 2015 • 12:50

Třinec se zbavuje největší hvězdy! Klepiš míří do Chomutova

Autor: asu, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výměna trenérů nezabrala, po dalším mizerném víkendu proto vedení třineckých Ocelářů zasáhlo do hráčského kádru. Jako první na ráně byla největší hvězda týmu Jakub Klepiš. Třinec dnes na svých internetových stránkách oznámil jeho vyřazení z týmu, potvrdily se tak informace iSport.cz. Jednání o uvolnění 31letého útočníka jsou po včerejší prohře s Olomoucí 1:4 rozjetá, pravděpodobně zamíří na přestup do Chomutova. Kromě něj končí u Ocelářů také další útočník Erik Hrňa.



V létě podepsal v Třinci dlouholetou smlouvu, měl být hlavní hvězdou i tahounem týmu toužícím po poháru. Očekávání zdaleka nenaplnil, zle se navíc vede celému týmu. V polovině sezony má Jakub Klepiš na kontě jen jeden gól, jako jeden z nejlépe placených hráčů týmu navíc čelí ostré kritice třineckých fanoušků. I proto přišla třinecká reakce a v týmu skončil. „Vím, že nehraju tak, jak bych měl. Ani z padesáti procent. Nepomáhám moc týmu, takže výsledky beru částečně i na sebe,“ přiznal včera po zápase s Olomoucí Klepiš.

SESTŘIH: 26. kolo extraligy, HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 1:4
Video se připravuje ...

Podle zdrojů iSport.cz Klepiš zamíří do Chomutova, přestup je údajně téměř upečen. „Třinec ho uvolní. Zájem měla i Boleslav, ale v tuto chvíli se řeší jeho přestup za Vladimírem Růžičkou do Chomutova,“ potvrdil iSport.cz jeden ze zdrojů. Další dodává, že se nebude jednat o hráčskou výměnu. Klepiš by měl na sever Čech zamířit na přestup za tabulkové odstupné.

Že míří Klepiš právě do Chomutova, je zcela logické. Piráti o něj měli zájem už v létě, klíčovým faktorem je především trenér Vladimír Růžička a jeho slávistická enkláva, kterou v Chomutově skládá. S Michalem Vondrkou a Romanem Červenkou , největšími hvězdami aktuálně sedmého týmu extraligy, navíc Klepiš hrával kdysi ve Slavii i v jedné formaci na mistrovství světa v dresu národního týmu.

Odchod Klepiše dává smysl i z pohledu Třince. Oceláři řeší obrovskou krizi. V polovině sezony jsou desátí s velkým bodovým odstupem na přímý postup do čtvrtfinále. V zákulisí se mluví také o napjatých vztazích uvnitř kabiny. Tým v pátek prohrál 1:4 v Mladé Boleslavi a stejným poměrem i v neděli doma s Olomoucí. Sám Klepiš navíc přiznává, že nehraje dobře a že je kritika na jeho osobu zasloužená.

„Nikdy jsem moc gólů nedával, spíše jsem nahrával. Ale jeden gól je děsná bilance, to by se stávat nemělo. Gólmani jich dali pomalu více než já. Jsem na sebe naštvaný, že to nejde a není to ono. Jediné co můžu já i ostatní dělat, je makat na tréninku a jít zápas od zápasu,“ tvrdil po jeho posledním zápase v třineckém dresu.

Klub už jeho uvolnění potvrdil také v oficiální tiskové zprávě. Spolu s Klepišem navíc v Třinci překvapivě končí i nejlepší střelec minulé sezony Erik Hrňa. Ten o tom krátce po poledni přitom neměl tušení. 

"Vyřazení? To je pro mě nová zpráva. Slyším to poprvé. Máme odpoledne dobrovolný trénink, to už asi na led nepůjdu. Zavolám agentovi a uvidíme," řekl překvapený Hrňa iSport.cz.

SESTŘIH: 25. kolo extraligy, BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud