31. ledna 2016 • 19:33

Kristan se vrátil do Pardubic: Maxwell? Staral jsem se jen o sebe

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V probíhající sezoně byli parťáky, ale jejich čas se před nedávnem naplnil. Slovinského reprezentanta Roberta Kristana v Pardubicích přechytal Američan Brandon Maxwell, a tak bývalá jednička Dynama vzala za vděk odchodem do Chomutova.



V něm se teprve vrací do své někdejší formy, „doma“ v Pardubicích nepředvedl špatný výkon, ale kdo ho zná, ví, že umí mnohem víc. Kristan byl u porážky 1:3…

Ti, kteří zaslechli o jistých třenicích mezi Kristanem a Maxwellem, čekali napjatě ani ne tak na to, kdo zachytá lépe, ale zda se třeba při rozbruslení ti dva potkají, prohodí slovo. Nestalo se. „Nepotkali jsme se, staral jsem se o sebe. Nevím, jak to vidí Maxwell, pro mě není podstatné, kdo stojí v brance na opačné straně. Já šel do zápasu s jediným úkolem – pomoci svému týmu k vítězství,“ pověděl Kristan po zápase, v němž mu bývalý parťák Petr Sýkora vstřelil dva góly.

První padl v oslabení, druhý po střele z dálky. Ovšem ani ten si nevyčítal. Puk byl nepříjemně tečován. „To je hokej, puk po vystřelení změnil směr, spadl do branky. Ale ono není podstatné, jakými góly jste prohráli, zásadní je, že jste prohráli,“ řekl.

Robert Kristan daroval bývalým spoluhráčům gól
Video se připravuje ...

Na Sýkoru si dával pozor, jenže v poslední době to dopadlo stejně jako u jiných gólmanů extraligy… „Když se podíváte na jeho statistiky, máte jasno. Je to vynikající střelec, momentálně hraje ve velmi dobré formě a na ledě pomohl Pardubicím vyhrát,“ prohlásil Kristan.

Jeho noví chomutovští spoluhráči se těšili na odměnu, kterou Slovinec přislíbil, ale výhra nedopadla. Tak jako obvykle. Tak jako v předchozích osmi partiích… „Pro Roberta to byl specifický a dost těžký zápas. Něco tam vypsal za výhru, ale bohužel jsme body neodvezli, tak nic nebude. Ale zvládl to tu celkem dobře,“ zamyslel se obránce Pirátů Adam Jánošík.

Chomutovu nezbývá, než vyhrát příště. Stane se tak spíš, pokud bude proměňovat přesilovky. V neděli promarnil i 35 vteřin trvající výhodu o dva hráče. „Hrajeme venku líp a líp, chybí nám už jen malé věci. Kdyby se nám povedlo vstřelit gól v přesilovce, šance by byla hned větší,“ myslí si i Robert Kristan.

SESTŘIH: 42. kolo extraligy, HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 3:1
Video se připravuje ...

Zleva Tomáš Pospíšil z Chomutova, Jakub Orsava a Michal Šeda (oba z Pardubic)
Zleva Tomáš Pospíšil z Chomutova, Jakub Orsava a Michal Šeda (oba z Pardubic)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud