Michal Koštuřík
21. února 2016 • 19:05

Hokejový Zlín podepsal elitní hráče. Udržel hvězdy Bukartse i Holíka!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekané! Zlín dokázal udržet kanonýra Robertse Bukartse, s lotyšským útočníkem se v předstihu dohodl na nové roční smlouvě s opcí. Na stejnou dobu podepsal jeho nerozlučný parťák z elitní formace Petr Holík. Klub tak získal klíčové borce pro příští sezonu. „Jednání byla maximálně korektní. I když měli oba konkurenční nabídky a Holík například i z KHL, zůstávají oba u nás. To je důkaz, že to není jen o penězích, i když dostali velmi slušné smlouvy,“ prohlásil jednatel PSG Patrik Kamas po dnešním duelu s Karlovými Vary.



Po skličující porážce s posledním celkem extraligy se vedení klubu vytasilo s pozitivními novinkami pro fanoušky. Nejproduktivnější lajna bude dál pohromadě, angažmá ve Zlíně prodlouží také křídelník Robert Říčka. „U něj už je to jen na dojednání s Havířovem,“ informoval jednatel Kamas. Holík s Bukartsem mají v kontraktech klauzuli o možném odchodu do ciziny po příštím ročníku. Dřív ne. „Platí, že v další sezoně budou určitě působit ve Zlíně,“ potvrdil jednatel.

Oba borci si po Bukartsově listopadovém příchodu z Dinama Riga na ledě úžasně sedli a společně s pracantem Říčkou táhnou Zlín do play off. „Samozřejmě je navzájem zajímalo, jestli zůstane i ten druhý, ale ve finále se jednalo zvlášť,“ popsal Kamas. „Cítím se tady velmi dobře, proto bylo moje rozhodnutí velmi jednoduché,“ nechal se slyšet Bukarts, autor osmnácti gólů. Ten dosud poslední vstřelil dnes Varům.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, HC PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud