15. března 2016 • 11:18

Köhler si za faul čtyři utkání nezahraje, stopku dostal i Urban

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zákrok kolenem Bedřicha Köhlera na Davida Výborného z pondělního čtvrtfinálového utkání play off extraligy mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví ocenila disciplinární komise ELH zastavením startu na čtyři utkání. Dvouzápasová stopka čeká také na boleslavského útočníka Tomáše Urbana, který mstil zákrok na svého kapitána seknutím Köhlera.



Köhler fauloval pětinásobného mistra světa ve 27. minutě, kdy při mladoboleslavské přesilové hře zasáhl kolenem ze strany koleno Výborného . Jedenačtyřicetiletý centr ze zápasu odstoupil s podezřením na poškození postranních vazů. Köhlera okamžitě fauloval Urban, který byl poté stejně jako hráč Mountfieldu vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Předseda disciplinární komise Karel Holý v odůvodnění verdiktu uvedl, že Köhler se zřejmě snažil zasáhnout protihráče tělem, zároveň se ale dopustil prokazatelného aktivního pohybu kolenem. "Zákrok byl navíc veden v situaci, kdy měl protihráč vzhledem ke svému bočnímu postavení minimální možnost se střetu bránit," uvedl Holý.

Podle očekávání dostal trest i Urban, který úmyslně sekl Köhlera do oblasti podkolenních šlach.

Výborný po faulu kolenem nedohrál! Urban ho pomstil
Video se připravuje ...

Pokud se bude jednat o vážnější zranění, ukončil Köhler Výbornému kariéru. Člen síně slávy českého hokeje totiž už několikrát potvrdil, že po sezoně pověsí brusle na hřebík.

Za faul na klíčového hráče Mladé Boleslavi se hned po utkání omluvil trenér domácích Vladimír Kýhos i samotný hráč. "Asi jsem tam šel trochu neopatrně a trochu jsem to přehnal. Chybělo tam trochu více hlavy," litoval Köhler momentu ve druhé třetině. "Člověk v poslední chvíli ten pohyb už nezmění. Rozhodně jsem nechtěl faulovat a někoho zranit," řekl Köhler, který už krátce po utkání tušil, že dostane dodatečný trest.

Kouč hostů a otec Davida František Výborný se snažil zachovat nadhled. "Je to play off, hraje se nadoraz a tyhle věci se stávají," řekl Výborný, který ani nezazlíval následnou reakci Urbanovi. I když hosté tak naráz přišli o dva elitní útočníky. "Davida hráči respektují, takže chtěl něco udělat," uvedl Výborný.

Hradec Králové vyhrál první zápas čtvrtfinále 5:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vede 1:0. Dnes opět na východě Čech je na programu druhý zápas.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off: Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 5:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud