19. dubna 2016 • 20:00

SESTŘIHY: Vary jsou záchraně blíž. Porazily Litvínov, Slavia padla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 10. kole baráže o extraligu Litvínov 5:3 a přiblížili se záchraně v nejvyšší soutěži. Na druhé postupové pozici mají dvě kola před koncem náskok pěti bodů před pražskou Slavií, která prohrála na ledě Jihlavy 1:4.



Slavia náskok Varů nedotáhla, padla s Jihlavou

Poslední Dukla, která přišla už i o teoretickou naději na postup, do utkání vstoupila lépe a v sedmé minutě se radovala z vedení. Skóre otevřel ranou z mezikruží Melenovský. Brankář Sáblík, který stejně jako v neděli nahradil v jihlavské brance nemocného Škarka, svůj tým držel a ve 13. minutě zvýšil Prokš.

Do druhé části vstoupili o poznání aktivněji hosté, vytvořili si tlak a ve 27. minutě snížil po přečíslení Mikulík. Jihlava zahrozila při Vasově vyloučení a blízko gólu byl Anděl. Na druhé straně neuspěli při tlaku Pražané Pavlin, Vas ani Hraško, Sáblík odolal i při dalších šancích.

Jenže nápor hostů utnula jejich nedisciplinovanost. Při Mikulíkově trestu ještě Slavia odolala, ale další provinění proti pravidlům Davida Hrušky a gólmana Hyláka nabídla Dukle přesilovku pěti proti třem, kterou využil v 45. minutě ruský bek Grebeňuk.

O dvě minuty později ve vlastním oslabení vstřelil svou pátou branku v baráži Seman a definitivně pojistil výhru. Dukla se jí dočkala po čtyřech prohrách za sebou, ale šanci na extraligu už oživit nemohla.

SESTŘIH: Jihlava - Slavia 4:1 (Baráž, 10. kolo)
Video se připravuje ...

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Melenovský (Anděl), 13. Prokš (V. Zadražil, Dobrovolný), 45. Grebeňuk (Důras, Kolář), 47. F. Seman (Harkabus) - 27. Mikulík (Robinson). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:8, navíc Bilčík (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1746.

Jihlava: Sáblík - V. Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - O. Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Harkabus - Prokš, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Slavia Praha: Hylák - Knot, Kolařík, Pavlin, Hraško, Andrlík, Krstev - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Jiránek, Tuominen, M. Čermák - M. Ondráček, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
4:1
ONLINE
19. dubna
17:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 06:20. Melenovský, 12:30. Prokš, 44:14. Grebenyuk, 46:23. Seman

Hosté: 26:12. Mikulík

Sestavy

Domácí: Sáblík (Škarek) – Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Beránek, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Harkabus – Prokš, Melenovský, Anděl. Trenér: Petr Vlk

Hosté: Hylák (Král) – Knot, Kolařík, Pavlin, Hraško, Andrlík, Krstev – Hruška, Šafránek, Mikulík – Markovič, Vas, Robinson – Jiránek, Tuominen, Čermák – Ondráček, Kašpařík, Bahenský. Trenér: Milan Razým

Rozhodčí

Fraňo, Lacina – Brejcha, Jelínek

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

1746 diváků

ONLINE: Jihlava - Slavia (17:30)


Vary jsou záchraně blíž, na Slavii mají náskok už pěti bodů

Loňský mistr Litvínov, který se v neděli definitivně zachránil, nezařadil do sestavy několik opor včetně útočníků Hanzla a Dudy či beka Kubáta. Vstup do utkání Severočechům nevyšel. Odolali ještě při Gulově trestu, ale po vyloučeních Hory a Skleničky dostal Energii do vedení v páté minutě v přesilovce pěti proti třem Haščák.

Postupem času však začali hrozit i hosté a v osmé minutě Pšurný bombou z mezikruží vyrovnal. Na domácích však bylo vidět, že na rozdíl od Litvínovských potřebuji k záchraně další body jako sůl. Ve 14. minutě předvedl pěknou individuální akci obránce Sičák a vrátil Karlovým Varům vedení.

Velkou příležitost na opětovné vyrovnání měl agilní Pšurný, ale zcela sám před brankou nastřelil jen Závorkovu vyrážečku. Do kabin tak šli mnohem spokojenější domácí, protože Svoboda se v poslední minutě dostal před Petráska a bekhendovou střelou zvýšil na 3:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hrála Verva mnohem aktivněji a při přečíslení dvou na jednoho se ve 24. minutě již podruhé v zápase nemýlil Pšurný. Huna ale vrátil ve 33. minutě Karlovým Varům dvoubrankový náskok. O chvíli později mohl navýšit skóre Marosz, ale jeho střela po samostatném úniku se otřela jen o horní tyčku.

Vzápětí se ale prosadil Kůs, který střelou od modré čáry překvapil Petráska. Konečnou podobu skóre dal o minutu později Trávníček, který zužitkoval ideální nahrávku Martynka. V závěrečném dějství si Západočeši zodpovědnou obrannou hrou vedení pohlídali.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 5:3 (Baráž, 10. kolo)
Video se připravuje ...

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Haščák (Bičánek, T. Rachůnek), 14. Sičák (Huna, Vachovec), 20. J. Svoboda (Marosz, Gulaši), 33. Huna (Koblasa, Kůs), 34. Kůs (Sičák, T. Rachůnek) - 8. R. Pšurný (Stříbrný, Piroš), 24. R. Pšurný (Stříbrny, F. Pavlík), 35. Trávníček (Martynek, Šimeček). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3256.

Karlovy Vary: Závorka - Gulaši, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák, Sičák, M. Rohan, Weinhold, J. Tomeček - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Litvínov: Petrásek - Z. Sklenička, T. Pavelka, F. Pavlík, Kokeš, Gula, Hora - Jurčík, Gerhát, Lukeš - Martynek, Šimeček, Trávníček - Stříbrný, R. Pšurný, Piroš - Řehoř, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
5:3
ONLINE
19. dubna
18:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 04:49. Haščák, 13:48. Sičák, 19:20. Svoboda, 32:22. Huna, 33:37. Kůs

Hosté: 07:33. Pšurný, 23:07. Pšurný, 34:41. Trávníček

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – Bičánek "C", Gulaši, Dvořák, Redlihs, Rohan M., Sičák "A", Tomeček J., Weinhold – Vachovec "A", Skuhravý, Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – Rohan T., Tomeček V.. Trenér: Karel Mlejnek

Hosté: Petrásek (Janus) – Pavelka, Sklenička, Kokeš, Pavlík, Hora, Gula – Lukeš "A", Gerhát, Jurčík – Trávníček "C", Šimeček, Martynek – Piroš "A", Pšurný, Stříbrný – Doležal, Válek, Řehoř. Trenér: Radim Rulík

Rozhodčí

Pešina, Šindler – Lhotský, Špůr

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

ONLINE: Karlovy Vary - Litvínov (18:00)


Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 7 1 2 2 42:27 25
2. K. Vary 12 6 1 0 5 42:34 20
3. Slavia 12 3 3 2 4 34:36 17
4. Jihlava 12 2 1 2 7 25:46 10

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud