Pavel Ryšavý
4. srpna 2016 • 15:02

Pardubice si oddechly! Elitní centr už je v Česku a zdravý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letišti se objevil vousatý chlap a jeho pes. Pardubice si ulevily, Justin Hodgman je konečně v Česku. Po operaci kolene sice ještě nenaskočí do Mountfield Cupu v Hradci, který startuje v pátek, ale už dnes jde poprvé na led. Klíčová pozice prvního centra je zaplněná. „Už se nemůžu dočkat, až natáhnu brusle,“ hlásil hned po příjezdu z letiště Kanaďan.



„Hokej mě baví a chci to ukázat i tady, budu pracovat na tom, aby tady se mnou byli všichni spokojeni. Nejsem typem hokejisty, co potřebuje mít gól na zápas. Jsem rád, když se mi povede uvolnit spoluhráče a on se prosadí, tohle od sebe očekávám,“ říká o sobě Hodgman. Prostoru by měl dostat hodně, trenér Peter Draisaitl s ním počítá do první formace k Sýkorovi s Hubáčkem.

„Byl to bláznivý týden,“ ulevil si Hodgman po příletu do Česka. „Ale teď jsem tady a připravený, naberu síly, potrénuji, chci rychle poznat systém a všechno okolo. Už se těším na zápasy,“ sype ze sebe osmadvacetiletý útočník. Má za sebou pět zápasů v NHL, sezony na farmě, ve Švédsku, Rusku a Finsku. Rád by někde zůstal delší dobu: „V posledních letech těch klubů bylo fakt dost, bylo by fajn se někde usadit, věřím, že to bude tady o celé organizaci a trenéru Draisaitlovi jsem slyšel od agenta hodně dobrého, navíc vím o skvělých fanoušcích, které Pardubice mají.“

Zdraví drží

Po minulé sezoně absolvoval operaci kolene, dával se za mořem postupně do kupy, makal na kondici. Proto přiletěl o deset dní později, než se původně v Pardubicích počítalo. „Už se cítím v pořádku, doma jsem konzultoval s doktorem, jak nejlépe rehabilitovat, hodně jsem po zákroku plaval, jezdil na kole a taky cvičil. Teď mě už nic neomezuje,“ tvrdí. „A taky se už děsně těším na hokej.“

V NHL debutoval v roce 2014 za Arizonu proti Floridě. Vydržel v týmu ale jenom pět zápasů. „Byl jsem nováčkem v šestadvaceti. Původně jsem podepsal smlouvu jako nedraftovaný hráč na farmě, tvrdě makal a před startem sezony jsem byl nejproduktivnějším hráčem v přípravě Arizony. Trenér mi pak řekl, že v týmu zůstávám a ať v prvním zápase dám gól. Tak jsem ho dal,“ směje se vzpomínce, jak překonal Roberta Luonga. „Po pěti zápasech mě poslali zpátky na farmu a další šance už nepřišla. Ale byla to skvělá zkušenost,“ vypráví.

Jeho první den v Česku? Koupil si burákové máslo, vyzkoušel výstroj, zabydlel se, ptal se po dobré restauraci a všude s ním byl pes. Jmenuje se Brody a Hodgman na něj nedá dopustit: „Miluju ho. Trochu jsem se bál, jak zvládne let přes oceán, ale je v pohodě. Mám radost, že tady můžeme být spolu, strašně moc pro mě znamená. Je druhou půlkou mého já, jsem nadšený, že mám takové bydlení, kde se mnou Brody může být. Každé oko má jinak barevné, má rád lidi, budeme spolu chodit do centra běhat.“ Prý si ho fanoušci mohou pohladit, až se s ním bude potulovat po Pardubicích: „Jasně, když půjdu do města, tak jedině s ním, jen ať nás lidi pozdraví,“ směje se.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud