28. února 2017 • 22:10

Tma jako v pytli! V Litvínově na dvacet minut zhasla světla nad ledem

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět minut do konce, zápas vrcholil. Liberec si toužil pojistit vítězství v základní části, Litvínov za stavu 1:1 bojoval o důležité body, které mu zajistí na konci sezony čtvrté místo. A najednou prásk, stadion zahalila tma! Kvůli výpadku elektrického proudu zhasla světla stadionu, nehrálo se dvacet minut. „Takového času prohlídnout si zimák, ještě si pokecat s gólmanem soupeře,“ smál se brankář Litvínova Michael Petrásek.



Proud na stadionu vypadl jen na chvíli, na pár vteřin. Kvůli technice se ale nesmělo hrát ještě dalších dvacet minut, staré osvětlení zimního stadionu v Litvínově nejprve muselo vychladnout. Až pak ho pořadatelé mohli znovu spustit.

„Bylo to nepříjemné. Potřebovali jsme to dohrát na 1:1 a zajistit si alespoň bod. Zvládli jsme tu pauzu dobře, vyhráli jsme v nájezdech, to taky není špatné,“ řekl Petrásek o dlouhé přestávce, která oba týmy vyvedla z tempa. Ale byla to zábava. Ve tmě se bavili diváci, a nakonec i hráči na ledě.

Litvínov - Liberec: Blik a tma! V Litvínově zhasla světla a nehrálo se
Video se připravuje ...

Právě gólman Petrásek si třeba zamířil popovídat se svým konkurentem Romanem Willem. „Smáli jsme se tomu, co se dneska děje. Nejprve se dlouho zkoumalo video, pak ta světla… Tak jsme si s Romanem říkali, že by mohli dát rovnou nájezdy. Že to pojedeme na tu branku, kde alespoň trošku svítilo světlo z VIP. Abychom tady nebyli po půlnoci,“ říkal Petrásek s úsměvem.

Bitva v Litvínově se hrála nakonec tři hodiny, nejdéle z celého extraligového kola.

Po ní se radovaly oba týmy, ani to nebývá zvykem.

Liberec slavil obhajobu Prezidentského poháru, Litvínov posun na čtvrté místo zaručující výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále. „Chci začít doma, máme skvělé fanoušky. Uděláme pro to maximum,“ řekl Radim Rulík.

Verva má na pátý Hradec náskok jednoho bodu a lepší bilanci vzájemných zápasů. K definitivní jistotě jí v pátek stačí v Pardubicích i výhra za dva body.

Hráči se při výpadku proudu udržovalo v provozní teplotě
Hráči se při výpadku proudu udržovalo v provozní teplotě

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud