14. března 2017 • 19:07

Boleslav má náhradu za Výborného: Syn legendárního Augusty a Ujčík

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Mladá Boleslav odstraňuje klíčové otazníky při stavbě nového realizačního týmu. Jak deník Sport informoval, kouč BK František Výborný je připravený na odchod ze střídačky, možná i na konec košaté kariéry. Ve hře je přesun na jinou pozici v klubu. Vládu nad týmem by měl převzít tandem Patrik Augusta - Viktor Ujčík doplněný Luďkem Bukačem mladším v roli sportovního manažera.



Klub veškeré změny zatím nepotvrzuje. „Jednáme o změnách v realizačním týmu, něco zveřejníme ve středu, jinak se ke spekulacím nebudeme vyjadřovat,“ reagoval pro Sport Jan Tůma, generální manažer BK.

NA STŘÍDAČCE: Výborný si vyjasňuje se sudími vyloučení boleslavského hráče
Video se připravuje ...

František Výborný pečoval o boleslavskou jednotku pět let, vybojoval s ní postup do extraligy, vrcholem pak byl loňský postup do semifinále play off. Poslední sezona však Boleslavi nevyšla, rozháraný tým se k naplnění vysokých ambicí nepřiblížil a skončil v předkole.

Pardál Výborný (63) během posledního půlroku nejednou zmiňoval zklamání z přístupu některých hráčů k povinnostem a podle všeho nemá náladu pokračovat v trenérské šichtě.

Chomutov - Mladá Boleslav: Totální ZKRAT Šticha! Rozjel se na rozhodčího, pak o bránu rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Předpokládaný nástupce 47letý Augusta je synem nedávno zesnulé legendy, vlastníkem bronzu na olympiádě v Albertville 1992, mihl se i v NHL, kde si připsal čtyři starty v NHL za Toronto a Washington.

Boleslav zřejmě vsadila na dobré reference, které na Augustu jdou z Vysočiny, kde zvedá jihlavskou mládež, navíc je asistentem Václava Varadi u reprezentační osmnáctky. Trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík působí s Augustou u juniorů, navíc dělá asistenta u prvoligového áčka.

Chomutov - Mladá Boleslav: Euforie! Piráti otočili sérii a postupují do čtvrtfinále, čeká je Třinec
Video se připravuje ...

Kouč František Výborný byl po vyřazení z předkola play off hodně rozezlený
Kouč František Výborný byl po vyřazení z předkola play off hodně rozezlený

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud