20. listopadu 2015 • 10:45

Zemřel Zbyněk Kusý (†49), bývalý šéf Pardubic a fotbalové Slavie

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je nečekaná rána. Zbyněk Kusý zemřel. Bývalý vlivný hokejový manažer, který následně působil ve vysoké funkci ve fotbalové Slavii, je po smrti. Informaci deníku Sport potvrdili lidé z jeho blízkého okolí a následně i pardubický klub.



Příčina skonu se vyšetřuje, podle dostupných zpráv měl 49letý Kusý odletět s přáteli na golf do Dubaje, ale k odletu nedorazil a nedal o sobě vědět. Posléze měl být ve svém bytě nalezen mrtev. Přivolaní policisté vyšetřují příčinu smrti, nejpravděpodobnější verzí je úmrtí na selhání srdce.

Zbyněk Kusý byl dlouholetým úspěšným hokejovým manažerem, v Pardubicích se zasadil o zásadní rozkvět klubu, který pod jeho vedením získal tři mistrovské tituly v letech 2005, 2010 a 2012. V roli generálního manažera působil i u národního týmu, s nímž slavil největší úspěchy, včetně tzv. zlatého hattricku.

„Tato zpráva nás všechny velmi zasáhla. Zbyněk Kusý pro pardubický i celý český hokej vykonal spoustu práce. Díky němu jsem mohl začít pracovat pro pardubický klub po ukončení hráčské kariéry, hodně jsem se od něj naučil. Za klub bych rád vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým,“ uvedl generální manažer Pavel Rohlík. Klub uctí památku Zbyňka Kusého minutou ticha před začátkem dnešního utkání s Olomoucí.

Po odchodu z Pardubic v roce 2012 přešel do fotbalové Slavie Praha, s níž se však nerozloučil v nejlepším a s níž vedl spor o dlužné peníze.

"Jsou situace, kdy veškeré pracovní a obchodní spory stojí stranou jako bezvýznamné. S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu o náhlém odchodu bývalého ředitele klubu Zbyňka Kusého. Všem pozůstalým vyjadřujeme naši upřímnou soustrast," uvedl dnes vršovický celek.

Trenér Vladimír Růžička a manažer reprezentace Zbyněk Kusý slaví titul mistrů světa ve Vídni 2005
Trenér Vladimír Růžička a manažer reprezentace Zbyněk Kusý slaví titul mistrů světa ve Vídni 2005

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud