2. května 2016 • 18:37

Změny v přestupních řádech. Za děti už se „tabulky“ platit nebudou

Autor: zik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor ČSLH schválil principy změn v přestupních řádech, vycházející z návrhů členských klubů a zpracované komisí vedenou viceprezidentem ČSLH Petrem Břízou. V případě, že návrhy, jejichž paragrafované znění se připravuje, schválí konference ČSLH, vstoupí v platnost po jejím konání.



Na základě navrhovaných změn bude zcela zrušena platba odstupného v kategoriích 1. až 4. tříd, tj. do devíti let. Menší oddíly budou i nadále chráněny tím, že přestupy přes nesouhlas mateřského klubu budou možné výhradně před sezónou v určeném přestupním termínu a klub bude moci takto získat nejvýše tři hráče stejného ročníku v sezoně.

Pro hráče ve věku 10 až 19 let bude tabulkové odstupné při přestupech přes nesouhlas mateřského klubu v žákovských kategoriích sníženo a v dorosteneckých a juniorských kategoriích rozlišeno podle ročníků. Jeho výše bude reflektovat skutečnou dobu, po kterou se hráč v klubu připravoval a na rozdíl od současnosti nebude zahrnovat například období, po které působil v zahraničí nebo po které mu byla registrace zrušena.

V dospělých kategoriích uvolní úpravy řádů trh s volnými hráči tím, že rozšíří institut hostování přes nesouhlas mateřského klubu, který se až dosud uplatňoval pouze v rámci extraligy. Toto hostování bude nově možné napříč i v rámci všech soutěží řízených ČSLH. Při přechodu do nižší než druholigové kategorie se odstupné nebude platit vůbec, v dalších soutěžích s výjimkou extraligy se pohybuje v rozmezí 2 – 100 000 Kč.

S žádostí o zaslání návrhů na úpravu přestupních řádů oslovila komise členy ČSLH v srpnu 2015, v březnu a v dubnu 2016. Návrhy byly následně projednány na valné hromadě Asociace profesionálních klubů v prosinci 2015, na aktivu klubů WSM ligy v únoru 2016 a na semináři o úpravě výchovného pro kluby mimo nejvyšší soutěže, který se uskutečnil v dubnu 2016.

S platností od 6. 6. 2016 se budou na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH zpracovávat všechny přestupy a registrace elektronicky s tím, že průkazy budou vydávány na devíti krajských sekretariátech ČSLH – vedle Prahy také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Jihlavě, Ostravě, Plzni, Ústí nad Labem a ve Zlíně. Až dosud byly přestupy vyřizovány a doručovány poštou, případně si je zástupce klubu musel vyzvednout v Praze.

Výkonný výbor ČSLH schválil na svém pondělním jednání rovněž vytvoření statutu „registrovaného hráčského agenta“ včetně rámcových zásad, kterými se jeho získání bude řídit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud