22. srpna 2014 • 14:15

Fotbalistky Slavie si v Lize mistryň zahrají proti Barceloně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalistky Slavie se do Ligy mistryň vracejí ve velkém stylu. Dnešní los v Nyonu jim pro říjnové 1. kolo play off přisoudil slavný španělský klub FC Barcelona. Sparta se utká s litevským celkem Gintra Universitetas, přičemž začne na soupeřově hřišti. Slávistky odstartují doma.


Slavia hrála v Lize mistryň naposledy v sezoně 2004/05, nyní se jako úřadující český mistr do soutěže vrací. Postaví se proti loňskému čtvrtfinalistovi, když Barcelona vypadla s pozdějším šampionem Wolfsburgem.

"Mám z losu radost. Osobně jsem velkým fanouškem Barcelony a přála jsem si ji. Je to klub zvučného jména a zápasy s tímto soupeřem pro náš celý tým budou odměnou za minulou povedenou sezonu," řekla pro klubový web kapitánka Slavie Blanka Pěničková.

"Ligu mistrů jsem hrála naposledy před devíti lety. Na zápasy se celý tým ohromně těšíme a doufám, že Barcelona přitáhne spoustu fanoušků, kteří nás přijdou podpořit. Zároveň věřím, že se soupeřem sehrajeme vyrovnané zápasy a budeme dobře reprezentovat celou Slavii ve fotbalové Evropě," dodala Pěničková.

To Sparta šla do losu jako nasazená a dostala tak papírově slabšího soupeře, se kterým se utkala již v sezoně 2005/06 v základní skupině a vyhrála 8:0. Pokud se jí povede přes litevského mistra přejít, v osmifinále změří síly s vítězem duelu mezi Bröndby Kodaň a Apollonem Limassol. Slavia by v případě postupu přes Barcelonu vyzvala lepšího z irsko-anglického souboje Raheny United - Bristol Academy.

Úvodní zápasy 1. kola play off jsou na programu 8. a 9. října, odvety o týden později.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud