29. srpna 2014 • 15:52

Pulev obvinil Klička, že předstíral zranění, aby odložil duel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bulharský boxer Kubrat Pulev obvinil úřadujícího mistra světa Vladimira Klička, že předstíral zranění, aby se vyhnul na září naplánované obhajobě titulu organizace IBF. Ukrajinský šampion před dvěma týdny vzájemný duel odložil, protože si při tréninku v Rakousku natrhl sval v bicepsu. Nový termín stanovil na 15. listopadu.


"Je to naprostý nesmysl," řekl Pulev bulharským novinářům. "Pokud by to bylo jen lehké zranění, všichni víme, co dnes medicína dokáže, a on má dobrý tým specialistů, takže měl by být schopen uzdravit se včas. A pokud je to vážné, neuzdraví se ani do 15. listopadu," prohlásil.

Podle Puleva se osmatřicetiletý Kličko vzájemného duelu bojí. "Ví, že jsem velká hrozba. Ví, že je to velký risk, že je obrovská pravděpodobnost, že prohraje," dodal.

Mladší z bratrů Kličkových, jenž je držitelem i mistrovských pásů WBA, WBO a IBO, chtěl původně jako svůj další souboj absolvovat takzvaný sjednocovací duel proti šampionovi organizace WBC Bermanu Stivernemu z Kanady. Nejprve však musí povinně obhajovat titul IBF proti Pulevovi.

Třiatřicetiletý Bulhar je momentálně první v žebříčku IBF. V profesionální kariéře od roku 2009 neprohrál, z dvaceti vítězství jich jedenáct dosáhl k.o.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud