26. ledna 2015 • 16:50

V nominaci Finska na EHT je devět hráčů z Kontinentální ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zkušený kádr bez jediného debutanta nominoval na únorové zápasy Euro Hockey Tour se Švédskem trenér hokejistů Finska Kari Jalonen. Devět hráčů pozval z Kontinentální ligy, která se hraje i v reprezentační pauze. Nechybí ani obránce Kristian Näkyvä z Luley, kterou čeká v úterý 3. února finále Ligy mistrů proti Frölundě.


Finové se utkají se Švédskem v pátek 6. února ve Västeras a o dva dny později ve Stockholmu. V průběžné tabulce EHT jsou třetí o tři body za vedoucím Ruskem a o bod za druhým Švédskem.

Nominace hokejistů Finska na zápasy Euro Hockey Tour se Švédskem (6. a 8. února):

Brankáři: Juuse Saros (Hämeenlinna), Atte Engren (Atlant Mytišči/KHL),

obránci: Mikko Kousa, Janne Niskala (oba Lukko Rauma), Teemu Eronen (Nižněkamsk/KHL), Topi Jaakola (Jokerit Helsinky/KHL), Janne Jalasvaara (Dynamo Moskva/KHL), Tuukka Mäntylä (Chabarovsk/KHL), Kristian Näkyvä (Lulea/Švéd.), Anssi Salmela (Färjestad/Švéd.),

útočníci: Joonas Donskoi, Joonas Kemppainen (oba Kärpät Oulu), Olli Palola (Tappara Tampere), Teemu Ramstedt (IFK Helsinky), Juhamatti Aaltonen (Jokerit Helsinky/KHL), Teemu Hartikainen (Ufa/KHL), Jesse Joensuu (Bern/Švýc.), Petri Kontiola (Čeljabinsk/KHL), Ossi Louhivaara (Lausanne/Švýc.), Janne Pesonen (Skelleftea/Švéd.), Tomi Sallinen (Leksand/Švéd.), Veli-Matti Savinainen (Nižnij Novgorod/KHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud