26. května 2015 • 14:49

Hokejisty Třince povedou i nadále Kalous s asistentem Varaďou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty extraligového vicemistra Třince povede i v příští sezoně hlavní kouč Jiří Kalous. S klubem uzavřel roční kontrakt s opcí. Jeho asistentem bude i nadále Václav Varaďa, trenérem brankářů zůstává Jaroslav Kameš.


Padesátiletý Kalous převzal Oceláře před dvěma lety. V první sezoně dovedl mužstvo do semifinále. V uplynulém ročníku jeho svěřenci zvítězili v základní části extraligy, v play off pak největší favorit na titul prohrál v sedmém finále s Litvínovem.

"Klub je s prací trenérů spokojený, nebyl důvod k nějaké změně," řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko na dnešní tiskové konferenci.

Pro Kalouse, jenž v minulosti na extraligové úrovni dlouhodobě působil jako asistent Vladimíra Růžičky ve Slavii a poté v roce 2009 převzal jako hlavní kouč na tři sezony Liberec, bude příští sezona další příležitostí, jak vrátit Oceláře na nejvyšší stupínek. Ten dobyli před čtyřmi lety a zůstává cílem ambiciózního klubu.

"Z tohoto pohledu je to jednoznačně velký hnací motor, že se ten cíl zatím nepodařilo naplnit. Loni jsme avizovali, že naším cílem je být nejlepší a soutěž vyhrát. Nepovedlo se nám to a mě osobně to velmi mrzí a musím přiznat, že na to ještě dost často myslím, kde se třeba stala nějaká chyba," připustil Kalous v rozhovoru s novináři.

"V kontextu celé sezony si však myslím, že ta práce od týmu, kluků, realizačního týmu i od klubového vedení byla opravdu úspěšná. Skvělým způsobem jsme prošli základní část a zvládali jsme i play off, kde se nám povedlo vyřadit dva těžké soupeře a došli jsme až do finále. Alespoň za mě osobně by nebylo fér tu sezonu hodnotit nějak negativně," doplnil Kalous.

Že se Třinci nakonec nepodařilo dosáhnout vysněné mety, bere přes přetrvávající zklamání z těsné finálové porážky s nadhledem. "Možná to byla i otázka sportovního štěstí. Nebo nám něco málo chybělo. Litvínov byl v tom sedmém zápase lepší, vyhrál a my se tak k tomu musíme i postavit, že vítěz může být jen jeden," uvedl Kalous.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud