1. srpna 2015 • 11:36

Liebermanová jako druhá trenérka míří do NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V NBA budou v příští sezoně působit už dvě trenérky v roli asistentek hlavních koučů. Po Rebecce Hammonové, jež už má za sebou jeden ročník v trenérském týmu San Antonia, míří do elitní soutěže Nancy Liebermanová, bývalá kondiční trenérka tenisové hvězdy Martiny Navrátilové. V Sacramentu bude asistentkou George Karla.


Sedmapadesátiletá členka basketbalové síně slávy vybojovala v roce 1979 s týmem USA titul mistryně světa, už o tři roky dříve získala v pouhých 18 letech stříbro na premiérovém olympijském turnaji žen v Montrealu. Jako trenérka vedla Detroit ve WNBA a také mužský tým Texas Legends v nižší soutěži. V Sacramentu už se podílela na přípravě během letní ligy talentů.

"Jsem žena, která trénuje v mužském světě. Pro mě je to normální. Možná to pro někoho ještě normální není, ale já se zkrátka snažím být trenérkou," řekla Liebermanová. "Vypomohla nám v letní lize a vedla si perfektně. Přináší do hry novou dimenzi a je to pro ni skvělá příležitost," uvedl viceprezident Sacramenta Vlade Divac.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud