1. května 2016 • 20:49

Obránce Santini bude reprezentovat USA na MS v Rusku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Steven Santini doplnil nominaci hokejistů Spojených států amerických na mistrovství světa v Rusku. Jednadvacetiletý Santini, který strávil uplynulé tři sezony na univerzitě Boston College a na konci tohoto ročníku sehrál jeden zápas v NHL za New Jersey, bude v dresu USA debutovat.


Kouč John Hynes má nyní v kádru 23 hráčů: tři brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Jen pět z nich dosud reprezentovalo na velké mezinárodní akci. Na šampionátech už hráli bronzoví medailisté z loňska z Prahy - útočníci Matt Hendricks z Edmontonu, Dylan Larkin z Detroitu a obránce Connor Murphy z Arizony - a také forvard Nick Foligno z Columbusu a zadák Jack McCabe z Buffala.

Američané vstoupí do šampionátu v pátek proti Kanadě. V dalších zápasech v základní skupině B v Petrohradu budou hrát s Běloruskem, Finskem, Francií, Maďarskem, Německem a Slovenskem. Před turnajem je čeká ještě v úterý generálka v Helsinkách proti Finsku.

Nominace hokejistů USA na MS v Moskvě a Petrohradu (6.-22. května):

Brankáři: Mike Condon (Montreal/NHL), Keith Kinkaid (New Jersey/NHL), Thatcher Demko (Boston College/HEA),

obránci: David Warsofsky, Steven Santini (oba New Jersey/NHL), Noah Hanifin (Carolina/NHL), Jake McCabe (Buffalo/NHL), Connor Murphy (Arizona/NHL), Chris Wideman (Ottawa/NHL), Brady Skjei (NY Rangers/NHL),

útočnici: JT Compher, Kyle Connor, Tyler Motte (všichni University of Michigan/NCAA), Luke Glendening, Dylan Larkin (oba Detroit/NHL), Nick Foligno (Columbus/NHL), Matt Hendricks (Edmonton/NHL), Patrick Maroon (Edmonton/NHL), Hudson Fasching (Buffalo/NHL), Jordan Schroeder (Minnesota/NHL), Miles Wood (Boston College/HEA), Vincent Hinostroza (Chicago/NHL), Auston Matthews (Curych/Švýc.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud