19. ledna 2017 • 17:44

Mozjakin dal v KHL rekordní 37. gól, Kovář měl dvě asistence

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Magnitogorsku Sergej Mozjakin vylepšil střelecký rekord Kontinentální hokejové ligy. K vítězství 4:2 nad Omskem dnes přispěl kapitán obhájců Gagarinova poháru 37. gólem v sezoně, čímž překonal o jednu branku bilanci Američana Steva Mosese (tehdy Jokerit Helsinky) z ročníku 2014/15. Český centr Jan Kovář se podílel na výhře dvěma přihrávkami.


Mozjakin otevřel skóre zápasu v 15. minutě, kdy propálil gólmana Dominika Furcha z levého kruhu. Omsku se povedlo vyrovnat trefou Ilji Michejeva, u které si připsal asistenci Furch. Pak ale dvakrát skóroval Danis Zaripov, u jehož branek asistoval Kovář.

V závěru hosté odvolali Furcha z branky a při vyloučení Denise Platonova hráli šest na čtyři, ale inkasovali z hole Oskara Osaly. Omsk nakonec přesilovku využil devět sekund před koncem a ještě zmírnil porážku v souboji nejlepších týmů Východní konference, kterou vede Magnitogorsk už o 11 bodů.

Mozjakinovi stačilo k překonání rekordu 52 utkání, zatímco Moses potřeboval na předchozí maximum 60 zápasů. Tahoun Magnitogorsku má ještě osm duelů na vylepšení své bilance.

Kovář si polepšil na 58 kanadských bodů (22+36) a deset bodů mu chybí k vyrovnání osobního maxima v základní části z let 2014 a 2015.

O rekord KHL se postarali také hokejisté Petrohradu, přestože podlehli 3:5 Jokeritu Helsinky. Vedoucí tým soutěže nastřílel v sezoně již 217 branek, čímž překonal dosavadní maximum Ufy (215) z ročníku 2009/2010. Ufa tehdy vytvořila rekord v 56 zápasech, hvězdný tým Petrohradu s Iljou Kovalčukem a Pavlem Dacjukem ho vylepšil už po 51 utkáních.

Nadále se nedaří Spartaku Moskva, který prohrál 1:4 v Soči a utrpěl osmou porážku za sebou. Hosté šli sice díky využité přesilovce do vedení i zásluhou asistence Lukáše Radila, ale pak už skóroval jen soupeř.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud