22. ledna 2017 • 18:47

Cingel: Blíží se play off, výhra 3:2 těší více než 5:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Lukáš Cingel se dvěma góly podílel na výhře Sparty nad Pardubicemi, které ale na ledě O2 areny dokázaly duel zdramatizovat. Pražané vedli již 3:0, ale nakonec museli v závěru bránit tříbodový zisk při power play soupeře. A slovenský reprezentant si cenil toho, že Sparta zápas dovedla do vítězného konce.


"Blíží se konec sezony a zápasů, které skončí třeba 5:0, už moc nebude. Všichni se snaží doladit formu na play off a stále více a více se to bude podobat utkáním v play off. Budou o gól. I proto taková výhra těší více," řekl Cingel novinářům.

Čtyřiadvacetiletý hráč nastupuje společně s Andrejem Kudrnou a Dominikem Uhrem ve čtvrté formaci, proti Pardubicích se jejich útok prosadil dvakrát v identické situaci. Po střele od modré čáry přišla teč před brankou. "Na to tam jsme. Snažíme se tlačit do branky. Takové góly padají, do prázdné se moc neskóruje. Super, že nám to dnes vyšlo," usmíval se Cingel.

Sparta se dnes vyrovnala i s pětiminutovým vyloučením Michala Řepíka, kvůli kterému hrála i ve třech. V oslabení inkasovala jen jednou. "Škoda i toho jednoho gólu, ale při pět na tři je to těžké. Super, že jsme nedostali další," oddechl si Cingel, jenž má aktuálně na svém kontě sedm branek a devět asistencí.

Pražané soubojem s Pardubicemi zahájili sérii čtyř utkání v domácím prostředí. "Což je super. Ze začátku jsme hráli venku, což bylo těžší. Máme podporu diváků a doufám, že nám bude i nadále dařit. Musíme se ale vždy soutěžit na nejbližší zápas," dodal Cingel. Už v úterý se Sparta utká v dohrávce 40. kola s Vítkovicemi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud