23. dubna 2017 • 07:40

Skvělý Sobotka vymyslel postup St. Louis, Plekanec i Hertl končí

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Vladimír Sobotka přihrál v prodloužení na vítězný gól hokejistů St. Louis, kteří vyhráli v Minnesotě 4:3 a ovládli celou sérii 1. kola play off NHL 4:1 na zápasy. Z bojů o Stanley Cup naopak v dresu Wild vypadl Martin Hanzal, stejně jako další čeští útočníci Tomáš Plekanec s Montrealem a Tomáš Hertl se San Jose. Canadiens prohráli na ledě New York Rangers 1:3 a v celé sérii 2:4, Sharks podlehli doma Edmontonu také 1:3 a celkově rovněž 2:4 na zápasy.



Blues vedli v Minnesotě 2:0 a 3:1, ve třetí třetině ale o dvoubrankový náskok přišli. V polovině prvního prodloužení však přišla velká chvíle Sobotky, který nádherně vybruslil od pravého mantinelu a předložil puk před branku Magnusi Pääjärvimu, který svým premiérovým gólem v play off NHL poslal Blues do dalšího kola. V něm se St. Louis střetne s Nashvillem.

VIDEO: Podívejte se na úžasnou akci Vladimíra Sobotky

"V prodloužení takových šancí moc nemáte. Sobotka to udělal úžasně. S pukem na hokejce je daleko silnější, než byste řekli. Hráč, který mě hlídal, se k němu trochu stáhl, on to viděl a přihrál mi," popsal švédský střelec. "Byl to pak fantastický pocit, když jsem viděl, že puk skončil v síti."

Minnesota byla druhým nejlepším týmem Západní konference v základní části za Chicagem. Oba celky už jsou nyní ze hry, když dohromady dokázaly vyhrát jediný zápas. Hokejisté Wild končí v 1. kole druhý rok po sobě.

"Řekl jsem hráčům, že jsem na ně hrdý. Tohle jsou chvíle, které člověk nejvíc nenávidí. Osm měsíců se o něco snažíte a pak nedostanete to, po čem toužíte," smutnil kouč Bruce Boudreau. "Ale jsem pyšný, že jsme se ani za stavu 1:3 nevzdali. Stejně jako v celé sezoně. Bojovali jsme až do konce. Na konci třetí třetiny jsme měli tlak. Věřil jsem, že dáme ještě jeden gól a vyhrajeme. Bohužel...," dodal.

"Jsem opravdu rád, že jsme to dotáhli k postupu už dnes," radoval se trenér vítězů Mike Yeo. "Minnesota má výborný tým, Bruce i Chuck (generální manažer Fletcher) odvedli skvělou práci. Ukázali velký charakter," ocenil Yeo kvalitu soupeře.

Plekanec spálil tutovku a Montreal končí

Montreal srazil v Madison Square Garden norský útočník Mats Zuccarello, který ve druhé třetině dvěma góly otočil skóre z 0:1 na 2:1. V předposlední minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Plekanec, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale zastavil betonem skvěle chytající Henrik Lundqvist. Derek Stepan krátce před koncem pečetil výhru a postup Rangers trefou do prázdné branky.

"Nebyl jsem v tu chvíli úplně ve správném postavení a celé se to odehrálo hrozně rychle. Byl to trošku zákrok ze zoufalství. Měl jsem štěstí, že to netrefil blíž k tyči, to bych na puk asi nedosáhl," popsal Plekancovu příležitost Lundqvist.

VIDEO: Podívejte se na šanci Tomáše Plekance

"Myslím, že to byla parádní série. Těžká, se skvělými momenty na obou stranách. Montreal hrál výborně, hodně nám to ztížil," řekl Zuccarello. "Ale máme super tým. Henrik chytal zázračně, obránci odváděli neuvěřitelnou práci. To, jak se vrhají do střel, je velká inspirace pro nás útočníky a celý tým," dodal devětadvacetiletý rodák z Osla, jehož tým v další fázi narazí na lepšího z dvojice Ottawa - Boston.

Naopak slavní Canadiens se loučí. Sice na rozdíl od minulé sezony postoupili do vyřazovacích bojů, ale vypadli příliš brzy na to, aby mohli být nároční kanadští fanoušci spokojení. "Říkal jsem už před začátkem play off, že letos máme největší šance za poslední roky. Měli jsme dobrý tým, nechali jsme na ledě všechno," řekl útočník Brendan Gallagher. "Bohužel se to nakonec nepovedlo. Je to obrovské zklamání a zároveň velká zkušenost. Snad budeme mít ještě šanci něco dokázat."

Edmonton vyhrál v play off sérii po 11 letech

Edmonton rozhodl v San Jose dvěma slepenými góly po samostatných únicích v úvodu druhé třetiny. Nejprve se prosadil Leon Draisaitl, o 56 sekund později zvýšil na 2:0 rovněž svým prvním gólem v play off Anton Slepyšev.

Domácí dokázali v 53. minutě snížit a při závěrečném náporu byli blízko vyrovnání. Joe Pavelski však trefil jen břevno a v poslední sekundě potvrdil vítězství hostů Connor McDavid.

Edmonton vyhrál sérii play off poprvé od roku 2006, kdy prošel až do finále. V dalším kole se utká s Anaheimem, který postoupil hladce přes Calgary.

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápas:

New York Rangers - Montreal 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky: 23. a 34. Zuccarello, 60. Stepan - 7. Jemelin. Střely na branku: 23:28. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Zuccarello, 2. Lundqvist (oba Rangers), 3. Radulov (Montreal). Konečný stav série: 4:2.

Západní konference:

Minnesota - St. Louis 3:4 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 19. Suter, 51. Koivu, 55. Zucker - 8. Tarasenko, 11. Steen, 48. Stastny, 70. Pääjärvi (Sobotka). Střely na branku: 37:27. Diváci: 19.228. Hvězdy zápasu: 1. Pääjärvi (St. Louis), 2. Zucker, 3. Koivu (oba Minnesota). Konečný stav série: 1:4.

San Jose - Edmonton 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky: 53. Marleau - 21. Draisaitl, 22. Slepyšev, 60. McDavid. Střely na branku: 28:21. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Talbot, 2. Draisaitl (oba Edmonton), 3. Marleau (San Jose). Konečný stav série: 2:4.

Vladimír Sobotka úžasnou individuální akcí posunul St. Louis do 2. kola Stanley Cupu
Vladimír Sobotka úžasnou individuální akcí posunul St. Louis do 2. kola Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud