15. prosince 2017 • 21:08

Basketbalisté Děčína nezvládli závěr a prohráli s USK Praha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Děčína nezvládli v ligovém utkání s USK Praha poslední čtvrtinu a prohráli 69:82. Do závěrečné desetiminutovky přitom hosté ještě vstoupili se ztrátou deseti bodů a mířili k pátému nezdaru za sebou, vyhráli ji ale málokdy vídaným poměrem 31:8.


"Jsem z toho už smutný, protože nám se opakuje stále stejný jev: jakmile vedeme vyšším rozdílem, někdo jako by nás vypnul. Začneme střílet bláznivé střely, každý chce něco vytvořit. Pořád se to opakuje a nejsme schopni se toho vyvarovat," zlobil se děčínský basketbalista Tomáš Pomikálek. "Opět rozhodlo naše mentální selhání v útočné fázi. Někteří hráči za stavu plus deset přestali hrát aktivně," přitakal trenér Pavel Budínský.

Všech pět hráčů základní sestavy Pražanů nastřílelo dvouciferný počet bodů, nejlepší byl s 24 body Ondřej Sehnal. "Třicet minut jsme dotahovali a nevěděli, jak je ubránit. Rozhodla ale čtvrtá čtvrtina, kdy jsme Děčín ubránili na osmi bodech. Získávali jsme obranné doskoky a z nich chodili do rychlých protiútoků," řekl Sehnal.

Děčín má po 13 ligových kolech sedm vítězství, USK o jedno méně. Oba soupeři na sebe v příštím týdnu narazí znovu, ve čtvrtek je v Praze čeká odvetný zápas 5. kola Českého poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud