Jakub Konečný
10. července 2015 • 14:20

Koubkova cesta je správná. Po sportovní stránce určitě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup talentovaného gólmana Tomáše Koubka z Hradce Králové do Sparty i jeho následné hostování v Liberci dávají smysl. Jde o prozíravý tah ze strany vicemistra, který tak do budoucna vyřešil obsazení klíčového postu. A je to správný krok i pro Koubka, který bude moci na evropské scéně dál tříbit své nadání.



Byť reprezentanti do 21 let na domácím EURO nesplnili cíl a nepostoupili ze základní skupiny, svými výkony zaujali. A řekli si o lepší angažmá. Už před turnajem měl Pavel Kadeřábek v kapse smlouvu s Hoffenheimem, hattrick proti Srbsku vystřelil do bundesligy rovněž Jana Klimenta a o patro výš postoupili i Michal Trávník (ze Slovácka do Jablonce) s Tomášem Koubkem.

Kadeřábek je jiné kategorie, ale cesty Klimenta s Koubkem se porovnávat můžou. Pokud jde o peníze, není se o čem bavit, milion eur, tedy skoro třicet milionů korun, které Jihlava inkasovala od Stuttgartu za nejlepšího střelce šampionátu, by žádný tuzemský klub nedal. Je tu však i sportovní stránka pohled na věc – a z tohoto úhlu je Klimentův raketový posun velkým rizikem.

To Koubek zvolil postupnější cestu. První velký přestup v životě pro něj nebude takový kulturní šok, zůstane v domácí soutěži a navrch dostane v Evropské lize šanci ukázat, že s ním Sparta může perspektivně počítat. Jeho rozvoj by tak měl plynule a přirozeně pokračovat.

A to je v případě mladých fotbalistů ze všeho nejdůležitější.  




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud