Jan Podroužek
15. července 2014 • 09:58

Spartu Häcken nestraší. Působí jako účinné varování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartě už toho nejspíš mají plné zuby. To neustálé připomínání, že před rokem vypadli ve druhém předkole Evropské ligy se švédským outsiderem. Před bojem o Ligu mistrů ale vlastně nemůžou mít lepší varování.



I když by se v červenci 2013 možná radši neviděli, Häcken jim teď skutečně slouží jako ideální upozornění a zkušenost. Že nesmí vypustit ani minutku s estonskou Levadií, přičemž sparťané nepochybně vědí, na jak důležité cestě od dnešního večera budou.

Budou se bít především za vlastní touhu, kterou je skupina Ligy mistrů. Devět let ji nehráli. Ale taky za český fotbal vůbec, protože koeficient by při dobré formě klubů ze Synot ligy v letošní sezoně mohl klidně povyskočit na 12. místo, což by znamenalo přímou účast v Champions League v ročníku 2016/2017.

Sparta během minulé sezony výrazně vylepšila svou hru, hlavně díky tomu může reálně myslet na to, že mezi elitu proklouzne. A když přitom bude mít pořád vzadu v hlavě schovaný Häcken, vůbec to nebude vadit. Ten jí vždy připomene, co se teď prostě nesmí stát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud